29. nov 2006 10:32
Tole v glinenem loncu je tudi meni všeč,pa me še nekaj zanima-ali se lončke kaj namaže,ali naj bodo lončki segreti in koliko časa se to približno peče(božični kruh) andreja č.
29. nov 2006 10:32
Tole v glinenem loncu je tudi meni všeč,pa me še nekaj zanima-ali se lončke kaj namaže,ali naj bodo lončki segreti in koliko časa se to približno peče(božični kruh) andreja č.
29. nov 2006 10:36
Domaci cokoladni pralineji (s cilijem, z lavando, s suhimi slivami, s pomarancami, itd.- na googlu je ogormno receptov), domaci kruhki, pastete (na primer zajcja z lesniki, itd.), doma izdelan jogurtov sir, ki ga vlozis v olivno olje z zacimbami, mogoce zele (dzem) iz limon ali pomaranc, okraseni medenjaki, itd. fresh
29. nov 2006 11:39
Mogoče tole niti ne spada preveč v to temo, pa vseeno - mogoče katera ve kje v MB (ali okolici) je možno kupiti neškropljene limone in pa okrasne steklenice (o,5 in 0,75 lit) - kakšne trikotne ali kaj podobnega??? Bi rada naredla limonin liker pa potrebujem BIO limone!! Vnaprej hvala in LP gordana
29. nov 2006 11:45
Pri nas se neškroplene limone dobi v Mercatorju. Pakirane pa so v mrežici. jade
29. nov 2006 12:01
Jaz bom sorodnikom podarila domačo vegeto, lepo okrašeno... Na lonček bom kaj narisala z barvami za steklo, pokrovček bom prevezala s kakšno lepo krpico, pa bo. jasna
29. nov 2006 12:46
andreja č. je napisal/a: |
Tole v glinenem loncu je tudi meni všeč,pa me še nekaj zanima-ali se lončke kaj namaže,ali naj bodo lončki segreti in koliko časa se to približno peče(božični kruh) andreja č. |
29. nov 2006 13:34
- piškoti, keksi, drobno pecivo - štole - panetone - golobi, zvezde, lira, pujski,... (kvašeno pecivo) - božički iz kvašenega ali medenega testa - mafini v glinenih lončkih ali zanimo dekorirani s papirjem - picosi in grisini (moja recepta v bazi pod kruhom) - likerji - začinjen kis (rožmarinov, ...) - začinjeno olje (čilijevo, ingverjevo s česnom,...) - odišavljen sladkor (vanilijev s pravo vanilijo, s cvetovi vrtnic,...) - sadni sirupi in sokovi (malinovec, jabolčnik...) - sirup iz smrekovih vršičkov (proti kašlju) - liker tete pehte (ste že prepozni;), ampak za drugo leto - rumov lonec (ste že prepozni:), drugo leto - vložn kumkvat - marmelade in đemi - kompoti - bonbončki (karamele, tartufi/pralineji, rumove kroglice ali kaj drugega) - lizike - karamelizirana jabolka - domače suho sadje: posušeni krhlji jabolk, hrušk, suhe slivem, marelice,... - doma nabrani/vzgojeni čaji in začimbe - paradižnikova omaka (prepozni za letos, če boste delali iz domačega paradižnika, pa tudi kupljen zdaj ni več tako dober) - domač ajvar, ljutenica,... glejete recept od staner, ker je odličen! - domače čokoladice, polnjene po okusu prejemnika - začinjena sol (domača začimbna mešanica) - domača vegeta (recept v bazi, se ne spomnim, čigav) - suho sadje v medu - oreški v medu - suho ali sveže sadje v rumu - s klinčki okrašene pomaranče - moja sestra in bratec bi bila zelo vesela pite ali štrudla, jaz bi bila pa najbolj vesela, če bi mi prinesli kar osnovne sestavine, recimo gajbo jabolk, hehe:) A bo za letos? Ma, idej je še ful, ampak ni več časa za kljucat:) Taka darila so najlepše dekorirana z naravnimi materiali: blago, juta, naravni papir (recikliran ali doma narejen), rafija, naravna vrvica, okraski pa strožki, posušeni krhlji sadja, suhe rezine pomaranč in limon, cimetove palčke... Veri
29. nov 2006 16:36
Veri vse lepo in prav ampak moji kumquati bodo zreli šele februarja enkrat. lp Vesna
29. nov 2006 16:46
V Lisi so lončke obložili z alu folijo. Loni Makaroni
29. nov 2006 21:28
Reca, tvoji mogoče, ampak moj oče ima že drugo rundo zrelo, do božiča bo pa verjetno še ena... On ma zlate roke zato:) VeriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pijana Kokoš
Zdrava orehova potica