Forumi na kulinarični sloveniji

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

29. nov 2006 20:19

Ne vem, ali niste razumele kaj nam je Jernej želel povedati, ali pa je z mano nekaj narobe. Prosil je samo, da se v forunu nebi dotikali občutljivih tem, kot so: politika, verska vprašanja, .....oziroma teme, ki burijo nestrpnost in medsebojne odnose.... Radi se imejte in kaj lepega sanjajte, kobra 1

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

29. nov 2006 20:28

Tudi jaz sem za to, da "ostalo" ostane. Zakaj pa bi se izogibali občutljivih tem - se mi zdi, da je ravno v tem problem, ker si premnogi zatiskajo oči pred njimi. Seveda naj bo zadeva na nivoju. Ampak, ko rabiš nek nujen nasvet, pomoč ali pa rabiš le malo se "spihat", je pa le fajn, če to lahko storiš med "prijatli". Sicer pa, če nekdo v npr. temi Ambrus noče sodelovati, je pač ne bo odprl, a ne? vanjatajnsek

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

29. nov 2006 20:39

Veri je napisal/a:
Szdenka, jajca morajo biti sveža, najboljše da so 3 dni stara. Potem paziš, kako ubiješ lupino (ne premočno) in jih počasi in previdno spustiš v ponev:) Kake druge fore pa ne vem... Veri
...........na vroče olje, pa si je koristno pomagat z žlico in vroče olje ( z žlico ) prelivat čez rumenjak, s tem se prej speče in se izognemo preveč zapečeni spodnji strani jajca na oko. ežoj

ežoj  

29. nov 2006 20:49

vanjatajnsek je napisal/a:
Tudi jaz sem za to, da "ostalo" ostane. Zakaj pa bi se izogibali občutljivih tem - se mi zdi, da je ravno v tem problem, ker si premnogi zatiskajo oči pred njimi. Seveda naj bo zadeva na nivoju. Ampak, ko rabiš nek nujen nasvet, pomoč ali pa rabiš le malo se "spihat", je pa le fajn, če to lahko storiš med "prijatli". Sicer pa, če nekdo v npr. temi Ambrus noče sodelovati, je pač ne bo odprl, a ne? vanjatajnsek
vanja, problem je da nekaterim, pri omembi določenih tem " pade mrak na oči " in se sploh ne da debatirat, oni imajo svojo resnico, navklub etiki, morali, zgodovini.......... Poglej temo ambrus: ostali so le prepričani in sami sebi dopovedujejo kako imajo prav, vsi " umirjeni " so že odnehali, ker se ne da nič dopovedat, pa če bi se pripravilo kjerga, da vsaj prebrska kakšen slovar ali leksikon in se pouči o tem kaj je npr. rasizem, rasna segregacija.......Zaradi tega je morda res boljše, da se take teme ne odpirajo. ežoj

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

29. nov 2006 21:00

vanjatajnsek je napisal/a:
Gre za nekaj drugega. Nisi prebrala mojega prvega sporočila. Ne gre za zatiskanje oči, ampak za to, da se prave stvari piše na pravo mesto. Zobozdravniku tudi ne razlagate o ginekoloških težavah, kajne? Kulinarična Slovenija ni mesto za politične teme. Ne ker bi si zatiskali oči, ampak ker ne sodi na Kulinariko. Poleg tega se obiskovalci prepirajo, ljudje o katerih gre beseda pa nimajo nič od tega. Če ti tema ni všeč, je ne boš odprl. To je tudi res, a potem je portal v zadnjih 20 sporočil poln drugih tem, kulinarične pa so daleč spodaj. Zato bom naredil filter, ki teme iz ostalega ne bo prikazoval med zadnjih 20 sporočil. Vsak si bo lahko nastavil, da se bo prikazovalo vse, kot do zdaj. Spoštujem pa tudi tiste, ki se jim zdi, da je kulinarika.net prvotno namenjena hrani in potem politiki. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

ežoj  

29. nov 2006 21:04

sorry vanja, najprej sem napisal tole zgoraj, pol sem ugotovil, da si ti tudi ena od prepričanih in da veš svojo resnico. Kar pozabi kaj sem zapisal. ežoj

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

30. nov 2006 11:08

ežoj - vidim, da tudi ti prebiraš "občutljive teme" zato tudi zadnji komentar - prepričana, da vem svojo resnico? - verjamem v tisto kar vidim. In zakaj misliš, da imaš prav ti oz. tisti, ki ne mislijo tako, kot jaz? Zato ker si pač v to prepričan - jaz sem pač v tisto drugo - torej sva na istem, a ne? Ok naj bo filter, saj tudi jaz največ prebiram kulinarične stvari in v decembru bodo več kot dobrodošle. Se strinjam z Jernejem, da je "kulinarika.net namenjena prvotno hrani in potem politiki". lp, vanjatajnsek Sporočilo je spremenil(a) vanjatajnsek dne 30. nov 2006 11:08:44

ežoj  

30. nov 2006 16:01

vanja, ni čist tako, ne morejo imeti vsi prav. Resnica je ( in mora tudi bit ) preverljiva v npr. zgodovini, etiki, morali, in tega ne moremo sproti določat. Pa pustimo debato, bodi lepo pozdravljena ežoj

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

30. nov 2006 16:48

Meni se pa zdi rubrika ostalo super. Res je veliko drugih forumov, ampak na kulinariki je krog ljudi drugačen, vseeno se mi zdi nivo komuniciranja kulturnejši kot drugje. Presenečena sem bila, ko je bila tema o Romih odprta, pa ne zato, ker bi si mogli zatiskat oči, ampak zato ker je to nikoli končana tema. To vprašanje je res težko in mislim da se ne da debatirati kar tako - vsak ima po svoje prav, noben ne bo popustil. In tako se lahko klobasa vleče v nedogled, zraven pa neti slabo voljo med udeleženci foruma po nepotrebnem. matilda

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

30. nov 2006 17:06

Točno to Matilda. Zato pa mi forumi ostalo niso preveč všeč. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti