Novi pogoji pisanja sporočil na kulslo forum!

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

tema odprta - 15. jan 2002 13:23 | ogledi: 2.984 | odgovori: 56

Spoštovani uporabniki

Skupaj z novim forumom, ko nas je začelo obiskovati kar nekajkrat več obiskovalcev kot prej (kar oglejte si statistiko), še posebej pa vas veliko bere in piše v forum (odkar je zadnjih deset tem vidnih že na portalu), kar ni nič slabega.

"Več ljudi, večji nered", pa bi gotovo lahko zaključili, ko bi si ogledali sporočila, posalana v zadnjih dveh mesecih in tista, poslana prej, ko je bil forum še bolj rezerviran kotiček za največje kuharske zanesenjake, ki so ga uspeli najti med solnicami.

V zadnjem času opažam, da se dogaja dvoje:

1. Vedno več tem nima nobene zveze s kulinariko, oziroma odgovori ne POMAGAJO uporabnikom, ampak destruktivno delujejo, na kar se veže tudi

2. NESTRPNOST do različno mislečih na forumu. Zelo grdo se mi je zdelo, da ste gospo iz Dalmacije, namesto da bi bili veseli pristnega recepta, skritizirali, ker je pisala v hrvaščini. Verjamem, da se je potrudila po najboljših močeh in verjamem, da se ne bo več! Prav tako vsi skočite, ko se omenja vegetarianstvo.

Prosim, če se malo umirite (vsi veste, kdo ste!), predvsem glede nestrpnosti do tistih, ki v tem ali onem niso v večini.

Ne dokažite tudi drugim, da smo Slovenci res en zapečkarski narod, skrajno "fovšljiv" in destruktivno usmerjen.

Glede na to, tudi sam ne bom več stal križem rok in bom člane, ki bodo kritizirali vegetariance, mesojedce, tudi črnce in bosance oziroma drugače misleče, najprej opozoril, potem pa zaklenil.

Želim, da vsakdo izrazi svoje mnenje, tudi proti humorju nimam nič, toda prosim, če ne žalite drugih s svojim pisanjem. Vsakdo ima pravico, da dela, kar želi (v okviru zakona, prdvsem pa moralnih norm), če s tem ne prizadene drugih.

Ta forum smo pripeljali že zelo daleč od prvih povojev. Ne želim, da kulinariki na njem ne bodo našli več nič v zvezi s kulinariko, ali pa le zmerjanja in slovenski sarkazem.

Drugače povedano: Prihodnji teden se bom lotil izdelave nečesa za forum, ali bo to možnost zaklepanja članov (trenutno je namreč ni!), ali pa bo iskalec, boste pa s svojimi dejanji dokazali sami.

Pa veliko strpnosti in dobre hrane vam želi

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

hana  

član od: 31.8.2001

sporočila: 88

15. jan 2002 13:40

Se strinjam. Nestrpnosti na tem forumu je več kot preveč. Ljudje ohladite se vendar. Lp, Andreja

megi  

član od: 9.10.2001

sporočila: 334

15. jan 2002 13:40

Globoko se strinjam z g.Jernejem. Bil je skrajni čas za ta ukrep. Hvala , hvala in vse čestitke za ustvarjanje te strani. Lep pozprav iz Štajerske. marta pirtovšek

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

15. jan 2002 13:44

Hvala... Uradno pa uvajam tudi tikanje na tem forumu, ker imam dosti gospodov... Tudi sam se ne počutim še kot gospod... In v stilu tega, kar smo si zastavili na KulSlo (da je to naša in vaša stran za kulinariko in Bojanovih risbic, ki niso "vikalno" obarvane), predlagam, da nemudoma opustimo vse izraze gospod, gospa ipd. Za vse sem samo Jernej Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

15. jan 2002 13:57

, bravo!!! Sama do sedaj še nisem zasledila, da bi se kdo norčeval iz mene na forumu, pa bi se najbrž iz česa lahko, denimo iz moje obsedenosti s čokolado ali sladoledom, zaradi katerih imam nekaj kil preveč... dovolj razlogov bi se našlo, če bi se kdo hotel norčevati. Očitno se na tem forumu ne bo mogel, kar me veseli, kar zadeva tuje jezike na forumu pa tole, sem prepričana, da drugače govoreči in pišoči ustvarjalci sodelujejo pač tako, kot najbolje znajo, če pa kak bralec česa ne bo razumel, naj sporoči, sem že tako ali tako hotela že dopoldne Matjažu (mislim da je bil on, če pa ne, se pa opravičujem) prevest tisti dalmatisnki recept, pa sem gledala in gledala in mi ni bilo čisto jasno česa ne razume. No, kakorkoli, če bo kdo potreboval pomoč, naj se oglasi, pa bomo pomagali po najboljših močeh, kot že tolikokrat. Tudi tikanje podpiram. lp, vsem Irena

simonka  

član od: 29.11.2001

sporočila: 52

15. jan 2002 15:15

Jernej, iskrene čestitke, ker se tako trudiš za forum in ga hočeš narediti kulinarikom prijaznega. Tudi jaz sem že razmišljala o tej nestrpnosti. Včasih se mi je zdelo, da nekateri komaj čakajo, da bo nekdo napisal kaj takega, da se bodo lahko pritoževali. Forum berem že kaj nekaj časa in se spomnim tudi Nahoku, ki je vedno imela krasne recepte in nasvete, pa je bil tudi en špetir in je pač ni več. Res je, da je bila tudi sama prehitro užaljena. Ne bodimo no tako občutjivi in sprejmimo tudi drugačno misleče. S tem pa seveda ne zagovarjam Murkota, ki je včasih res že malo pretiraval in provociral. Lep pozdrav in nasmeh na obraz!! Simona

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

15. jan 2002 15:56

Jernej! Vsaka taka neformalna družba, kot smo mi kulslo forumaši, kljub vsej prostovoljnosti potrebuje enega - kako naj drugače rečem - policaja ali pa po domače gajžlo, ki kdaj pa kdaj vzame ključ v roke, pa zaklene in pomete tisto kar ne sodi sem. Kar se mene tiče, se mi zdi, da si včasih še kar preblag, če bi bila na tvojem mestu, bi verjetno brisala že prej. S svojim delom dokazuješ, da veš kaj je prav in kaj ni, saj stvari, ki zmotijo tebe, običjano zdražijo tudi ostale - tako da ti, kar se tega tiče povsem zaupam. Upam da bomo še dolgo skupaj vrteli kuhalnice in jezike (no tipkovnice) vse v dobri veri, da komu s svojimi besedami polepšamo dan. PS: tole je pa že skoraj za sladkorno dobit, ampak tako mislim. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Neža  

član od: 19.12.2001

sporočila: 51

15. jan 2002 16:21

KONČNO!! Nekateri smo že čisto obupano opazovali, kaj se dogaja. A nas le sreča ni zapustila in upam, da smo rešeni neumnosti! Nekateri so si forum vzeli za peskovnik - pa ko bi vsaj tortice iz mivke delali namesto bedarij! Upam, da se vrača stara klapa, ki bo debatirala o kulinariki in ne o ljudeh in njihovih takih in drugačnih problemih! Pa dobro kuho! Pika PS - Irena, kje je kak COKOMRZNEZ??? Mi cokoholiki smo najbolj veseli ljudje in nas majo vsi radi!!!

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

15. jan 2002 19:13

Hojla! Na tem mestu se Aneri vljudno opravičujem, če sem jo s tem užalil, ker pač nisem razumel originalnih imen vseh sestavin. S tem, ali mi bo odpisala v drugih jezikih na original recept (kitajski ali pa francoski) pa je tudi nisem mislil in tudi imel namena žaliti. Takoj se je vsula ploha name in sem postal nestrpnež in rasist, pa ne vem kaj še vse... . Ne vem ali spada kanček humorja ali kakšna hudomušna beseda samo na gostilniške veselice. Ireni Piškotek se pa v naprej zahvaljujem za pomoč. Če jo bom potreboval, bom prosil. Pa me še kar kritizirajte !!! Ažokoh! Matjaž Gomilšek

neznan uporabnik

15. jan 2002 19:45

Si pa pameten Matjaž Najprej se opravičuješ, potem bi pa rad še humor na Kulinariki. Tina Gorejnak

sabrina  

član od: 31.8.2001

sporočila: 213

16. jan 2002 8:50

Bravo Jernej, popolnoma se strinjam s tabo in mnenji nekaterih predhodnikov. Na forumu sodelujem že dolgo (prej pod drugim imenom), vendar mi nikoli ni bilo pomembno, ali je v vprašanju ali odgovoru slovnična napaka. Verjetno vsi sodelujoči na forumu niso vešči tipkanja in do tipkarske napake pride mimogrede. Pa zakaj potem tega kritizirati? Če pa kdo v tekstu kaj ne razume, pa lahko vpraša in mu bomo pomagali po svojih močeh. Tukaj sodelujoči - vsaj večina - se oglašamo iz povsem drugih razlogov. Zaradi zgoraj naštetega, se že dolgo nisem oglasila, ampak bom pa v bodoče spet kaj napisala. Humor je dobrodošel, vendar ne žaljiv! Pa lep kuharski pozdrav. Olga Radovan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti