29. nov 2006 21:59
Ja, Smart je zelo znan pri nas, vsi nekaj kupujejo tam, jaz pa še nikoli nisem našla nobenega oblačila zame, ki bi mi bilo tako všeč in cenovno zanimivo, da bi ga kupila. Tam kupujem le izdelke za dom, npr. pleteno košaro, tepih in podobno. Na vrhu, v Buonaqistu pa kupim kakšno darilo (steklovina, Guzzini sklede za solato, svečke...)
V Pitarello sem včasih hodila v Udine in skoraj vedno kaj našla zame. Zdaj pa že tri leta ne dobim nekih čevljev, ki bi mi bili všeč. Poleti v vsej izbiri natikačev ne dobim nekih, ki bi bili udobni za mojo nogo, pozimi pa ne enih čevljev z gumo spodaj. Imaš sto vrst škornjev, nekaj salonarjev za posebne priložnosti, enih športno elegantnih gležnarjev z gumo spodaj pa ne.
Špeže ne kupujem več v Italiji. V Lidlu sem včasih kupila kakšno pašto, gobice, pijačo, ampak itak ne ojemo toliko, da bi se mi splačalo zaradi tega dol, pa v mecatorju dobim dovolj poceni in kvalitetno. Rada grem edino v Familo, kjer kupim kakšen italjanski proizvod, bolj iz gušta, ker so cene itak dosti višje. Najraje kupim pravo italjansko mortadelo, ki se ne more primerjat z našimi, pa Cocolino, kakšno barilla v akciji, paneton in podobno. Jogurti so ful dražji (actimel je skoraj 50% dražji kot pri nas).
Decembra grem pa v Gordol kupit čokolatine - ena kila za cca. 5 eur, najraje imamo cuore bianco ali pa alkoholne s češnjo.
Ja, pa po torbico grem kdaj, v raštelu dobiš dosti takih soliden izgled za 15 - 20 eur.
matilda