26. nov 2006 18:21
No, mi smo še sveži, štejemo 10 mesecev, začeli pa smo s sadnim sokom in potem s sadjem. Je bila pomlad in sadja na pretek, jedli sva pa od samega začetka vse, banano, jabolko, češnje, maline tudi jagode z domačega vrta, nešpricane in najprej eno, pa drugi dan drugo, potem dve... Ni bilo nič narobe, poskušali pa sva tako, kot je sadje zorelo... Pravilo je, da poskusiš eno vrsto hrane dvakrat, trikrat, če ni reakcije, poskusiš z novim. Po šestem mesecu sem začela uvajati zelenjavo, korenček, juhice, in potem kar hitro tako rekoč vse razen kravjega mleka, morskih sadežev in beljaka. In naj povem, da nisem dolgo pasirala - če je bila zelenjavna juha zmiksana v "nedefinirano" kašo, ki je seveda nisem kaj dosti solila, ni šla "pod breg", zato sem kar hitro začela mečkati samo z vilico - in je denimo jedla zelenjavno juho, v kateri se je korenček ločil od mladega graha, cvetače, brokolija, krompirja...
Zdaj se dvakrat dnevno še dojiva, malice so sadje ali jogurt (navadni, ali navadni z zmečkano banano), včasih kak piškot, tudi kakšna mlečna rezina a la kinder pingvi občasno (priznam, kriva sem), za kosilo pa je isto kot mi odrasli doma, pač pazimo pri začinjanju in soli, pa tako gledam, da je kakšna omakica zraven, da je lažje zmečkat.
Kupljene kašice pri nas niso šle kaj prida v promet in je tudi nisem silila z njimi.
Za žejo pije HIPP čaj, jabolčni sok brez sladkorja in vodo po žlički.
Lepo rastita,
Irena