Za rojstni dan sem dobila dolgo željeni avtomat za peko kruha. Na žalost je bil kupljen v Avstriji in jaz ne razumem nemško. Recept, ki je naveden poleg je za samo 400 gr moke, kar je bolj malo se mi zdi. Drugače pa piše na škatli, da je za 1 kg, je pa stroj ALASKA in ne taki, kot ste jih vi opisali, vendar mislim, da bi morali biti recepti ravno tako primerni. Gledala sem pod temo, o avtomatu za kruh, vendar razen enega recepta nisem zasledila drugih, zato naprošam, če mi lahko kdo napiše par receptov pa tudi dolžino peke, da bom vedla nastaviti avtomat. Zanima me recept sestavine za osnovni kruh - pšenični, za koruzni kruh, za graham kruh in kdaj se dodajo semena, olive? in kakšna dodate. Zanima me tudi glede kvasa, ker v tistem mojem osnovnem receptu nič ne piše kakšen kvas, tako da ne vem ali mislijo navadni ali suhi kvas. Sama sem uporabila navaden kvas, vendar se mi zdi, da ni bil tolko rahel kruh. Ali je glede teže razlika v suhem ali navadnem kvasu?
Zanima me tudi, če ima kateri tudi nastavitev za marmelado in kaj bi to pomenilo?
Hvala za vsako pomoč, in pri receptih za bolj laičen nazoren opis, saj nimam veliko prakse.
Lep pozdrav
NAJA