Prevod (ang-slo)

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

tema odprta - 20. nov 2006 14:30 | ogledi: 2.967 | odgovori: 10

Pozdravljene! Mene pa zanima če je med vami kakšna dobra duša, ki obvlada angleščino

in sicer sem našla 4 krasne recepte za peciva, ampak moja angleščina ni tako dobra

da bi razumela vse izraze navedene v pripravi peciva! ?

Deževen pozdrav s štajerskega konca

gordana

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

20. nov 2006 14:57

Pošlji na zs. Ni problema. LP juhica

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

20. nov 2006 15:02

Gordan, prilepi kar sem, da bomo še ostali imeli kaj od tega Pomagam tudi pri prevodih, ni problema Lp, Maja

gordana  

20. nov 2006 15:38

Recepti so še kar dolgi in s slikami, sem jih dobila na moj e-mail (naročena na novice): http://www.foodnetwork.com/food/12_days_of_cookies Nagledane imam sledeče (čeprav so mi vsi njami-njami): Christmas Citrus Squares, Maamoul:Stuffed Data-Orange Cookies, Czech Squares in Citrus Shortbreads. Upam da bo šlo! Lep dan še naprej, čeprav deževen! gordana Sporočilo je spremenil(a) gordana dne 20. nov 2006 15:40:45

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. nov 2006 17:43

gordana, gordana, tam je medena baklava iz mešanih orehov ( orehi in mandlji ), in ti zberš neki drugega! ežoj

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

20. nov 2006 18:00

Čisto amatersko in brez slovarja pri roki, ampak so tudi tile meni všeč... Če bo čas se lotim še kakšnega. Božični citronski kolački (christmas citrus squares) testo: 165 gr moke 3 žlice jedilnega škroba 1/4 žličke soli 170 gr zmehčanega masla 75 gr sladkorja 6 žlic želeja rdečega ribeza Nadev: 2 veliki jajci 2 rumenjaka 115 gr sladkorja 120 ml sladkanega kondenziranega mleka ?? 40 gr moke ščep soli 240 ml sveže iztisnjenega soka klementin (ca 6 kos) sok ene limone ( 4 do 5 žlic) dobro zmečkano/sesekljano "meso" dveh klementin in ene limone dve klementini ali 2 rdeči pomaranči, narezani na male trikotničke za okras Namaži pekač velikosti 23x32 cm. Obloži ga s peki papirjem in pusti ca 5 cm roba na vseh straneh. Namaži papir z maslom. Zmešaj moko, škrob in sol. Stepi maslo z mikserjem, da postane belo in puhasto (4 minute), dodaj zmešane suhe sestavine in mešaj pri nizki hitrosti le toliko časa, da se vse sestavine premešajo. Ne predolgo! Testo predeni v pekač in ga enakomerno razporedi. Pokrij s plastično foilji in ga z rokami splošči ter poravnaj. Daj v hladilnik za 1 uro. Pečico vnaprej segrej na 165°C. Odstrani plastiko z vrha in testo večkrat prebodi z vilicami. Peci ca 30 minut, da postane zlatorumeno. Medtem stopi žele, da postane mazav. S pekarskim čopičem ali "špahtlco" ga namaži po biskvitu. Vrni v pečico in peci še 10 minut. Biskvit ohladi (ca 1 uro). Tačas stepi jajca, rumenjake, sladkor, mleko, moko in sol v skledi. Tepi dokler en postane svetlo rumeno in gosto. Vmešaj sokove in meso citrusov in nežno premešaj. Namaz razporedi po biskvitu in peci dokler ne postane namaz čvrst vendar še "majav" na sredini - ca 25 do 30 minut. Ohladi na sobno temperaturo. Nato ohlajaj še eno uro v hladilnikuali čez noč preden ga razrežeš. Namoči pekač v vroči vodi, da se maslo razpusti in lažje ločiš papir od peciva. Uporabi folijo, da dvigneš pecivo iz pekača. Razreži na ca 50 kosov. Med rezanjem očisti nož z vročo mokro krpo. Na vsak košček daj za pkras trikotnik iz pomaranče. Staša P.S. En fajn pretvornik iz emeriških mer v naše najdete tukaj: http://www.recipegoldmine.com/kitchart/kitchart2.html Sporočilo je spremenil(a) stasafrank dne 20. nov 2006 18:07:34

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

20. nov 2006 18:28

Kolački z pomarančno-datljevim nadevom (ne se smejat prevodu prosim) (ali Maamoul: Stuffed Date-Orange Cookies) 225 gr seseklanih datljev 2 žlici vode ščep soli 60 ml drobno sesekljanega kristaliziranega ingverja 1/2 žlice drobnr sesekljane pomarančne sredice Testo: 220 gr moke 1 žlička pecilnega praška 1 žlica mletega sladkorja, plus približno 60 do 100 gramov za posip ščep soli 115 gr masla, plus 2 žlici 2 žlici olja z nevtralnim okusom 60 ml mleka Pečico predhodno segrej na 165°C. Za nadev zmiksaj sestavine bv mešalniku da se enakonmerno razmešajo. Moko, pecilni,žlico sladkorja in sol dobro premešaj. Dodaj maslo, olje in mleko ter z mikserjem dobro zmešaj - v "pulzih", da se testo sprime. Pazi, da ne mešaš predolgo. Testo mora biti rahlo mokro. Iz testa naredi ca 20 enako velikih žogic. Vsako z dlanjo raztegni na krog ca 7 cm. Z žlico nadevaj malo nadeva na sredino in spoji robove ter povaljaj kroglico me dlanmi, da jo lepo oblikuješ. Rahlo pritisni, da se malce splošči. Spojeno stran ali šiv položi na pekač. Rahlo pritisni v kroglice vzorec z vilico, vendar pazi, da ne prebodeš do nadeva. Peci, dokler niso čvrsti in rahlo puhasti, ca 25 do 30 minut. Vrh mora biti bel, dno pa postajati zlatorumenkasto. Rahlo potresi s sladkorjem v prahu in ohladi. Drugi možen nadev: z marelicami in rozinami: 80 ml lešnikov, prepraženih in sesekljanih 80 ml rozin 3 žlice marelične marmelade ščep soli Staša

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

20. nov 2006 19:34

Staša, si me prehitela pri "citrus squares", sem začela, pa je nekaj prišlo vmes, sem mislila dokončati, pa vidim, da si že ti. še dobro, da sem pogledala. Bi pa imela en majhen popravek
stasafrank je napisal/a:
dobro zmečkano/sesekljano "meso" dveh klementin in ene limone
Namesto "meso" je po moje mišljena dobro sesekljana (ali nastrgana) lupinica 2 klementin in 1 limone. Lp, Maja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. nov 2006 9:52

Czech squares in Citrus shortbreads sem ji jaz že poslala na privat, lahko pa prilepim prevod še tukaj. Grem poiskat v beležko. Loni Makaroni

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. nov 2006 9:58

Citrus shortbreads 3 klementine ali manjše mandarine, oprane in osušene 3/4 skodelice sladkorja 3 skodelice moke 6 jušnih žlic koruznega škroba (Gustina) 1/4 čajne žličke soli 340 g razmehčanega masla Segrejte pečico na 160°C. Namastite 22x30 cm pekač, namastite še peki papir. Naribajte lupine vseh treh klementin in zmešajte z 1/4 skodelice sladkorja v multipraktiku dokler ni povsem drobno nasekljana (če boš ribala, to verjetno ni treba). V skledi zmešajte moko, gustin in sol. V drugi posodi penasto umešajte maslo in preostali sladkor (pol skodelice) s srednjo hitrostjo mešalca, nekako 8 minut. Dodajte sladkor in lupinico klementin in stepajte še eno minuto. Med stepanjem z nizko hitrostjo počasi dodajte suhe sestavine in mešajte samo, da se sprimejo. Maso dajte v pekač, poravnajte, kar se da. Pokrijte s prozorno folijo in maso pogladite z rokami. Testo narežite na pravokotnike velikost 2,5X7,5 cm z ostrim nožem, ko je testo še v pekaču. Z vilicami narišite vzorčke. Pecite, dokler ni zlato rjavo, okoli 1 uro in 10 minut (oziroma 20) Pustite 5 minut, nato pa ponovno razrežite biskvit po prejšnjih zarezah. Na rešetki jih popolnoma ohladite. Ohlajene shranite v neprodušno zaprti posodi do 2 tedna. Czech squares 1 skodelica orehov 3/4 skodelice sladkorja 2 1/2 skodelice moke 1/2 čajne žličke mletega cimeta 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka 1/8 čajne žličke mletih nageljnovih žbic ščepec drobno mlete soli 170 g masla, narezanega na rezine in malce ohlajenega 5 velikih rumenjakov 2 jušni žlici žganja Nadev 1 skodelica češnjevega džema 1/2 naribane lupinice 1 limone 1 jušna žlica limoninega soka 1 jajčni beljak za premaz Rešetko v pečici dajte v spodnjo tretjino pečice in pečico segrejte na 150°C. Orehe porazdelite po peki papirju in jih okoli 8 minut pražite v pečici, nato jih popolnoma ohladite. Namastite pekač (22x30 cm) in ga obložite s peki papirjem (samo dno). Orehe dajte s sladkorjem v multipraktik (po moje jih lahko tudi zmelješ in nato zmešaš s sladkorjem) in drobno zmeljite, cca 2 minuti. Dodajte moko, začimbe, sol in zmešajte. Dodajte maslo, rumenjake, žganje in zmešajte (v multipraktiku), da se začne vse skupaj sprijemati, nato pa z rokami zgnetite v testo, oblikujte svaljk, dolg približno 20 cm. Narežite na 12 enakih delov, če je testo preveč lepljivo, ga dajte za pol ure v hladilnik. 8 delov dajte na dno pekača in jih sploščite ter s prsti stisnite skupaj, da je dno enakomerno prekrito. Marmelado ali džem zmešajte z naribano limonino lupinico ter sokom, premažite testo, poravnajte s hrbtno stranjo žlice. Preostalo testo razvaljajte na 3 mm debelo, izrežite z modelčki 24 okraskov (npr. listki, smrekice...), ki jih položite na testo v pekaču (6 vrst po 4 okraski). Lahko pa z nožem za rezanje pice izrežete dolge trakove in jih položite na testo v obliki čipke, ali pa v obliki ovalov, ki jih zložite na testo v dekorativni obliki.. Okraske iz testa premažite z beljakom. Pecite toliko časa, da so zlato zapečeni, okoli 40 do 45 minut. Popolnoma ohladite v pekaču na rešetki. Razrežite na 5x5 cm velike kocke. Loni Makaroni

gordana  

21. nov 2006 11:27

A, Loni me je že prehitela, ravno sem hotla prilepit njena prevoda za omenjene recepte! In še enkrat Loni hvala za hitre prevode, upam da te še lahko "izkoristim" če najdem še kakšne dobre recepte!? Ežoj - nisem ravno ljubiteljica baklav, ko mi nekdo reče baklava imam pred očmi samo sladkor, ne vem zakaj, tako pač je! Na pogled so mi pa baklave originalne! Stasafrank - tudi tebi vseeno hvala za prevode, jaz pravim bolje večkrat kot nobenkrat, se pa priporočam (mogoče) za drugič. Uživajte v dobrih receptih! Lep dan vsem skupaj!!! gordana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti