22. nov 2006 13:48
Iz otroštva mi je ostal spomin na vedno umazane krpe in brisače...brrrr... Svežih in čistih pa ni bilo vedno na razpolago. Pri tašči pa je v uporabi naenkrat po 10 in več krp, tako da nikoli ne veš, katera je zadnja prišla iz omare, vsi si veselo brišejo vanje roke in usta, pa posodo (vrstni red sploh ni pomemben) - no, ni mi potrebno posebej poudarjati, da mi ni všeč ne ena, ne druga varianta. In takrat je "padla" odločitev: brisačke za roke, k.krpe izključno za posodo (ne uspe vedno, ker je mož prinesel kar nekaj navad od doma). Ko sem pred cca 20 leti kupovala krpe in brisače sem očitno pretiravala. Nakupila sem jih cele kupe in še sedaj velik del od njih čaka, da ugleda luč. V uporabi imam (na dan) eno brisačko in eno ali dve kuhinjski krpi. Z madeži nimam velikih problemov, ker, tako kot je to opisalo že nekaj gospodinj, uporabljam za umazane površine viledo (ta pa je VEDNO umazana - čista je samo prvo uro). Madeži ali ne - to je odvisno od načina uporabe. Ob souporabi vilede boste ohranile čiste krpe. Če ste se odločile, da boste z njimi brisale vse, je to vaša odločitev, vaši fleki (he,he) - ne sekirajte se, glavno da ve veste, da je čisto. Pozdravček, Lipa