20. nov 2006 13:37
Sem se kar nasmehnila ob tvojem sporočilcu Meta22. Pa ne za to, ker bi bilo smešno, ker ti piškoti ne uspejo, ampak ker sem vidla ob tem ko sem brala, sebe. Sama se vedno stvari najprej lotim, potem pa ugotavaljam kaj je bilo narobe (namesto, da bi naredila obratno in sploh ne bi bilo narobe) ;)
Meni je vedno izziv, da to stvar potem popravim in jo poskušam narediti boljšo, pa ti povem da to sigurno uspeva. Veš kaj je bilo narobe, se pozanimaš pri izkušenih pekaricah na Kulinarika.net in potem zopet poizkusiš. Boš videla, da bodo po nekajkratnih poizkusih že odlični!
Kar pa je bilo meni na začetku največja uganka, je pa zaporedje sestavin, ki jih dodajah k masi. Ponavadi so naštete samo sestavine, nato pa piše, da zamesimo testo. Toda kako?
No, če ti slučajno dela probleme: najprej stepeš jajca, in med stepanjem dodajaš sladkor(pomašan z vanilin sladkorjem), da masa rahlo naraste; nato dodaš zdrobljeno/na koščke narezano margarino in dobro stepeš. Na koncu pa še moka s pecilnim praškom.
Ponavadi ne damo naenkrat vso moko, kot piše v receptu, ampak delček prihraniš in s to preostalo potem obdelaš testo. Nato pa testo roma v hladilnik, kjer počiva in hkrati postane nekoliko bolj trdo. Če pa ni dovolj trdo pa obdelaš še malo z moko.
Ko pa testo valjamo za izrezovanje naj bo delavna povšina in vljar vedno pomokana, drugač se vse prilepi in izrezano testo ni mogoče odlepiti od površine v želeni obliki.
No, upam, da sem kaj pripomaogla...
tasau