19. nov 2006 19:27
Tudi jaz sem med tistimi, ki obilno in dobro zajtrkujejo in celo mojo družino sem navadila na to. Potem pa postopno čez dan vedno manj in na koncu samo kako malenkost.
Človek naj bi imel 5 obrokov na dan, vendar to ne obilnih. Včasih nam to znese, vedno pa ne. Za to sem se nehala sekirat in začela zjutraj piti moj domači jabolčni kis z vodo, gledam, da imam čim več obrokov, včasih so štirje, včasih pa 5 in sem shujšala 5 kg v 2 mesecih. Probaj, mogoče ti bo všeč in ti bo pasalo. Pa malo gibanja dodati, pa ni potrebno maraton tečti, pa bo.
Zjutraj naj bi človek pojedel vsakega nekaj, da vsega dovolj vnese v telo. Ker potem pride kava, ne vem, če jo piješ, in kava je znan diuretik. Odplavlja iz telesa vodo in pa seveda tudi vitamine in minerale. Tako, da če na tešče spiješ kavo, ti odplavi iz telesa tudi tisto, kar nisi vnesel in čez leta je katastrofa tu.
Tudi zato je dobro zajtrkovati.Pa raven sladkorja je v telesu bol enakomeren, če vztrajno nekaj poješ recimo na vsake 3-4 ure. Povečana raven sladkorja pa pelje v debelost.
Kyara