Dobila sem cca 1 kg muflonovega mesa pa ne vem,kaj naj naredim z njim. Mislim, da je od stegna.
Če ima kdo kakšne izkušnje s tem prosim za pomoč. Z divjačino nimam nobenih izkušenj.
Hvala in lep pozdrav!
Romanad
Dobila sem cca 1 kg muflonovega mesa pa ne vem,kaj naj naredim z njim. Mislim, da je od stegna.
Če ima kdo kakšne izkušnje s tem prosim za pomoč. Z divjačino nimam nobenih izkušenj.
Hvala in lep pozdrav!
Romanad
13. nov 2006 13:42
Divjačinski golaž ali bograč ( v tem primeru rabiš še govedino in svinjino). stara
13. nov 2006 15:58
Romana, meso daj v paco za nekaj dni, potem pa lepo speči kot katerokoli pečenko. Jaz meso največkrat spečem kar v ekonom loncu. kača
14. nov 2006 14:07
Hvala vama, samo jaz bi rada zraven mesa naredila še kakšno dobro omako? Romanad
14. nov 2006 17:06
Romana, če se ti ne mudi, počakaj kakšen dan, da pridem domov, pa ti bom prepisala kakšen recept iz knjige o divjačini! LP kača
14. nov 2006 17:57
mi smo muflona enkrat pekli ne da bi ga dali v paco in je blo meso pretrdo lp -
14. nov 2006 19:42
Za dobro divjačinsko omako zreži čebulo in jo zmehčaj na zmernem ognju, malo posoli in popraj, zalij z malo vina, lahko tudi rdečega. Ko vino izpari, dodaj stisnjen česen, zrezano korenje, korenino peteršilja, malo zelene, por in zelenjavo ob postopnem zalivanju z mlačno vodo duši. Med tem dodaj šetraj, lovor, brinove jagode, timijan, majaron, lahko tudi že kupljeno mešanico začimb za "lovske" jedi. Zelenjavo potem zmiksaj s paličnim mešalnikom, vrni nazaj v posodo ter jo pripravi do konca tako, da ji dodaš po želji še kakšne začimbe, sladko smetano, vino in podobno - odvisno od okusa. K divjačini se lepo podajo pečena joibolka, ki jim pred peko izdolbeš koščice (za to se dobi posebna napravica, sicer pa to narediš z manjšim nožkom) in jih napolniš z brusnično marmelado ali vloženimi brusnicami. Preden daš jabiolka peči, jim malo zareži lupino, da ne popopkajo., Brusnice lahko daš tudi v polovice v vinu kuihanih hrušk (zdaj jeseni se sploh lepo podajo k divjačini), lahko pa tudi na polovice breskev iz kompota. Zraven ponudi kruhov cmok, lahko tudi rolado iz palačink, ki se sploh lepo poda k divjačinski omaki, skutne žličnike na primer... Mamamia mamamia
14. nov 2006 19:57
V bograču je muflon res odličen. Samo dobro ga je dati za par minut v ekonom lonec, da je meso lepo mehko. Dober tek, Sonja
15. nov 2006 8:17
Najlepša hvala vsem! Lep dan vam želim! Romanad
15. nov 2006 10:31
za izdolbljenje jabolk (koščis) je zelo praktična napravica - plastično rezilo za čiščenje paprike, ki je priloženo v škatljici, kjer so pakirane mrežice za v kozarce ki preprečujejo dviganje vloženih stvari iz tekočine. par namigov: Osnovni recept za divjačino v rjavi omaki (a la wild), Kuharska knjiga Ivana Ivačiča str. 157 Divjačina, po lovsko, Kuharska knjiga Ivana Ivačiča Fascikel 1 str. 158 Jelenovi steaki z jurčki, Mesne jedi iz ponve, lonca in pekača str. 41 Kvaša kuhana za divjačino, Kuhajmo po domače str. 118; Kulinarična pratika 2003 str. 109 Kvaša surova za divjačino, Kuhajmo po domače str. 118 Srnin pečen hrbet, Mesne jedi iz ponve, lonca in pekača str. 94; Dolenjska in belokranjska kuhinja str. 94 Kolački iz srnine(Turčija), Kuhinje Balkana str. 191 Srnin medaljon s šampinjoni, Recepti iz zlatorogove zakladnice str. 48 Srnini medaljoni s sadeži, Mesne jedi iz ponve, lonca in pekača str. 40, Jugoslovanska kuhinja str. 110 Srna s peteršiljevim pirejem in ingverjevo omako, Kuharjeva knjiga str. 129 Srnino stegno v smetani, Kuhinje Balkana str. 228 Srnin flambiran zrezek, Mesne jedi iz ponve lonca in pekača, 40 Srnin zrezek z gobami, Varčna kuharica iz leta 1920 str. 49 Matjaž
19. dec 2006 13:00
Matjaž malo pozno pa vseeno hvala.Kaj bi mi brez tebe.Verjetno bom naredila kar golaž-pravijo, da je iz muflona najboljši. Hvala vsem in lepe praznike! Romanad romanadKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučna juha s kokosovim mlekom
Pečenice na leči