Sem našla kar nekaj receptov za mlince, vendar nobenen nima v sestavinah polnozrnate moke. Kaj je že kdo delal mlince iz ali z dodatkom polnozrnate - ali katere drugačne bolj zdrave moke. Prosim za recept in izkušnje.
Lep dan želim
Zdenka
Sem našla kar nekaj receptov za mlince, vendar nobenen nima v sestavinah polnozrnate moke. Kaj je že kdo delal mlince iz ali z dodatkom polnozrnate - ali katere drugačne bolj zdrave moke. Prosim za recept in izkušnje.
Lep dan želim
Zdenka
10. nov 2006 8:18
Nimam izkušenj, predlagam pa pirino moko. jankica
10. nov 2006 8:36
Glede na to ,da je polnozrnata moka tudi bolj grobe strokture ,kakor tudi koruzna,mislim da nebi smel biti problem jih narediti.Jaz koruzne delam nekak takole: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6418 Vsekakor hvala za idejo,ob prvi priložnosti naredim polnozrnate! lep dan val
11. nov 2006 0:09
Kaj pa mlinci brez jajc, bi ratali? Aki
12. nov 2006 13:07
aki, seveda v goljatovi knjigi kruh imaš celo recept za mlince brez jajc, gre pa takole: moko in vodo zamesimo v testo, pustimo počivat, razdelimo na kroglice, jih zvaljamo in spečemo. Veri
12. nov 2006 16:19
Hvala Teka in Veri, bom probala naredit, ker kupljeni kolikor vem so narejeni z jajci. Aki
12. nov 2006 16:46
aki, mlinotestovi nimajo jajc. Teka
12. nov 2006 17:57
Jaz sem jih včeraj delala iz polnozrnate pirine moke, vendar sem dodala eno jajce, ker me je bilo strah, da bodo razpadli, ko jih dam v krop. Rezultat je bil odličen. Nam so bili boljši, kot navadni. lp JulijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hummus namaz
Jajčevci z rižkom