10. dec 2006 8:59
Včeraj sem tudi jaz spekla kruh po tem receptu. Zjutraj sem zamesila. Potem sem ugotovila, da nimam doma niti koščka kruha pa sem zamesila še normalen kruh, tako kot ponavadi, samo precej manjši hlebček, ki je bil dopoldne že pečen. Pozno zvečer sem dala v jensko posodo pečt tudi dober kruhek. Na pečici nastavila timer, naročila možu, naj takrat ko zapiska odkrije pokrovko, pusti še 20 min, vzame ven in zavije v prtič. Vsega tega, razen odkrivanja je itak vajen. Sama sem pa kot ponavadi zvečer v miru spala v dnevni pred TV. Ponoči med selitvijo v spalnico sem samo ugotovila, da kruh izgleda odlično in da mi je skorja bolj všeč kot pri mojem klasičnem. Danes zjutraj ob temeljiti primerjavi obeh kruhov pa sem ugotovila, da v sredici sploh ni bistvene razlike, skorja pa je pri dobrem kruhku tanjša, nekako malo lepša, čeprav se mi tudi pri mojem kruhu nikoli ni zdela napačna. Moja končna ugotovitev: nikoli ne vem, koliko kruha bomo pojedli, ali bo skoraj 2-kilski hlebec zadostoval za 1 ali 2 dni, zato me moti zelo dolgo vzhajanje pri dobrem kruhku. Jutri, ko bom kruh spet pekla, ga bom klasično, s tem, da ga bom tudi tega pekla najprej pokritega. Potem bomo pa videli naprej. Nena