Pozdravljeni, vsi ki vas uvrscam kar med najvecjo zakladnico znanja...
Danes v trgovini se mi je porodilo zanimivo vprasanje in sicer:
Glede na to, da sem bila vedno navajena kupovati jajca (kurja) v zaprti embalazi (pac skatli za jajca), nisem bila nikdar pozorna na to, kaksne barve so (od zunaj). In navadno so bila vseh moznih odtenkov, od zelo svetlih do zelo temnih (rjavih).
Zdaj pa jih kupujem tako, da jih naberem/izberem sama. Zanimivo je to, da so bila celo sortirana po barvi, temnejsa v enem in svetlejsa v drugem zaboju. Cena enaka. In tukaj se pojavi vprasanje: v cem je sploh razlika? Vem, da imajo npr. razlicne sorte kur tudi drugacno barvo jajc in pa to, da je tista temna lupina vedno bolj kompaktna, svetla pa se precej hitro zdrobi. Ampak mene zanima notranjost oz. ali je kakrsna koli razlika? So ena ali druga bolj zdrava ali karkoli s tem v zvezi?
Ker tudi priblizno ne vem odgovora na to, sem domov prinesla vsakih nekaj. Kar pa ni prav posebna "fora", saj v jedeh kjer jih bom uporabila nakoncu itak ne bo (teoreticno) nobene razlike.
mene pa vseeno zanima, da bom vedela, kaj naj se naslednjic znajde v moji vrecki...
Torej, za vse, ki se jim karkoli (priblizno) sanja o tem...
Bom zares z zanimanjem prebrala vsako mnenje, idejo, celo "znanost" mogoce in tako bomo vsi vedeli nekaj vec...
No, pa hvala za odgovore vnaprej!
lahko noc iz Shanghaija
Teja
teja-kit.