Vprašanje za jerneja (administratorja)

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

22. apr 2012 17:34

Mene, kot še koga, že tudi nekaj časa "mučijo" nekateri recepti, objavljeni zadnje čase. Pogrešam inovativne,  nove, kot nam jih, žal preredko, prispeva na primer sarabande; pa nola jih je nekaj res perfeknih dala v bazo, fresh s kakšnimi indijskimi je tudi žal že zgodovina ...Pa še kdo bi se našel, teh treh sem se tako na prvo žogo spomnila.

Sem pod katerega od teh "novih" receptov kdaj že kako pripombo dala, si nisem mogla kaj. Nisem pa kaj preveč "štenkarila" niti na forumu teme odpirala, ker sem pomislila, da smo vsi bili enkrat začetniki in to kar je nam ponavljanje že videnega, je nekomu nekaj povsem novega.Se je očitno ktog obrnil, generacija se je menjala, bi rekla tako na splošno. In ko bom imela čas, bom šla malo prečekirat, koliko receptov so v bazi v nekaj minukih mesecih prispevale izkušene, prekaljene kulinaričarke, ki so nam s svojimi prispevki včasih tako zelo polepšale dan.

(no, stana.r pri sladicah, pa še katera, ki delajo albume, še malo vlečejo niti ...)

 

Se mi pa zdi, da se količina poslanih receptov, in to prav takih neinventivnih, zlajnanih do onemoglosti in sila podobnih tistim, ki so že v bazi, poveča prav takrat, ko se začne kakšna nagradna igra. Da gre pretežno za pisanje receptov kar tako, ne pa ker nekdo resnično želi prispevati kaj novega in izvirnega v našo bazo pa sem prepričana tudi zato, ker je veliko receptov brez fotografij. Danes, ko ima že vsak mobitel spodoben fotoaparat, fotka k receptu res ni več kaj posebnega .

In če iskreno povem, zaradi tega sem nekako izgubila motivacijo prispevat še kak recept v bazo, čeprav sem prav zadnje tedne kar veliko eksperimentirala v kuhinji.

Tudi pogrešam debate pod recepti, kot so bile včasih; zdaj se mi zdi (pri sebi to opažam po prenovi naslovnice, kar nekaj časa je že od tega), da gre veliko receptov mimo, brez da kdo kaj zapiše spodaj. Meni pa so bile tiste debate izredno dragocene, četudi sem sama kdaj "dobila po piksni" pod kašnim recpetom. Sploh od izkušenih kulinačiark se je spodaj kar bliskalo od mnenj, nasvetov, pripomb, izkušenj, meni, ki  sem ob včlanitvi na Kulslo bila še bolj na začetku svojega zanimanja za kuharijo, je bilo vse to zato toliko bolj dragoceno.

Ampak, ugotavljam, spremembe so pač del sodobnega časa, našega vsakdana. Morda se motim, a se mi zdi, da je manj čisto kulinaričnih tem kot včasih. Sicer me nihče ne sili biti na straneh, to je moja povsem prostovoljna odločitev, zato tudi sprejemam vse te spremembe kot nekaj vsakdanjega. Mi se počasi staramo, mladi pa imajo neke nove poglede, načine komuniciranja, prijeme...

 

Sicer so pa to spremembe, ki se dogajajo po vseh forumih. Drugje veliko bolj perje frči in se pričkajo, mi tu, na Kulslo, se mi zdi, da zelo strpno prenašamo drug drugega.  Menda je to posledica dobre hrane , smo le kulinarični forum, in če je želodček nezadovoljen, kakšen je šele tisti, ki ga ni napolnil, kot je treba?

 

To mi je ležalo na duši.

mamamia

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4538

22. apr 2012 17:50

jernej je napisal/a:

lucka: Ko v iskalec vpišeš tiramisu ti jih bo privzeto sortiralo po popularnosti. Tako da to dela, ne da bi se tega uporabnik prav dobro zavedel oz. opazil. Sicer pa ko iščeš kaj bolj specifično po podrobnem iskalcu lahko izbereš na kakšen način se recepti sortirajo.

 

Meni se recepti ne razvrstijo po popularnosti, pač pa po abecedi, nato kliknem na ikono ognja, plamena in takrat jih dobim lepo po popularnosti.

lp

mzm

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

22. apr 2012 17:52

Mimo dobrega steaka ne morem, tako sem si prebral današnji recept in preveril zgodovino uporabnika. 17 receptov, članica dva tedna...glede steaka se nisem naučil ničesar.

Kot je lepo napisala zgoraj mamamia, česar sam ne znam, čemu to služi?

Če že mora bit sponzorska nagradna igra, zakaj ni na prvi strani preprosto vprašanje in naj klikajo tisti ki se želijo nagrajevati. Ali pa naj nagradna igra velja za člane ki so že nekaj časa registrirani ali imajo določeno število objav.

Še enostavne slike ne priložijo, kar danes res ne bi smel biti problem za nikogar.

PS: sem šel prav prebrat navodila nagradne igre, česar nikoli ne počnem. To je prav načrtno povečevanje baze nekoristnih receptov. razumem da vas zanima kak evro, kot tudi razumem Hofer da želijo kak obisk več. Ne razumem pa kaj pridobi kulinarika z morjem receptov napisanih v dveh minutah. Čemu klasična nagradna igra ni dovolj?



Commis débarrasseur

Sporočilo je spremenil(a) zzak1977 dne 22. 2012 17:57

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

22. apr 2012 18:32

Jaz sicer nisem "stari član" (čeprav sem registriran že 6 let in pol), se pa globoko strinjam z mamamio in zzakom1977. Dodal bi še, da so določeni recepti ne samo vsebinsko, pač pa tudi jezikovno taka skrpucala, da se sprašujem, ali jih sploh kdo (vključno z njihovim avtorjem) prebere, preden se pojavijo na prvi strani.

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

22. apr 2012 19:53

Sem stara članica, registrirana sedem let in sedem mesecev in še nekaj dni, nimam nobenega vprašanja  in bi rada napisala le, da sem neizmerno zadovoljna s stranjo kulinarika.net. Le tako naprej, danes sem pripravila z vašo pomočjo kosilo za kar deset ljudi! Tako dobro, da bi se še angelčki jedli!

Sedemletna pučka mi je danes naročila torto za svoj naslednji rojstni dan (ki je, by the way, tako "daleč",  da bi ona imela torto prej, za sedem let in pol") In sicer dvonadstropno, polovica bi bila malinova, polovica pa čokoladna. Vse ostale podrobnosti so dogovorjene med nama  Kaj naj rečem?!

Za desert sem pripravila malinovo sanjsko jogurtovo malinovo torto, en otrok je pojedel tri kose, drug dva, ostalo je ni itak nič, za glavno jed sem pripravila po frišnem receptu "špargljeve zvitke", vse je pošlo, vsi so predli od ugodja in  iskali besede, s katerimi bi izrazili svojo željo po "še bi prišli".

Kulinarika je zakon, jaz sem neizmerno zadovoljna z vami!

 Vilma

Sporočilo je spremenil(a) Vilma dne 23. 2012 10:48

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

22. apr 2012 20:23

Zgornji post je dober primer kvalitete foruma zadnje čase. Zakaj naj bi nas zanimalo kdo je koliko star in kdo je pojedel koliko kosov torte? To so familjarne debate in čvek prek ZS med znanci.

Pred leti sem z veseljem zapravil tudi 2-3 ure dnevnega branja ob pisanju Vendeline, Proxime, kake pikre Noline, Hedonista, mamamie in še precej njih... zdaj tega ni in sam sem prepričan da je velik del kriv tudi komercialen odnos administracije Kulinarike.net ki se uveljavlja zadnje leto.

Commis débarrasseur

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4878

22. apr 2012 20:34

... in h kateremu si imel možnosti prispevati 24 EURO letno, pa si se ponosno (še zapisal si da iz principa ne boš) odločil, da ga ne boš podprl. Na ostalih portalih možnosti niti nimaš, vsi so komercialni. Ta ti je ponujal članstvo za manj "komercialen odnos" kot mu praviš. Glede na to, da niti nisi med tistimi, ki so so odločili podpreti portal na drugačen način, kot je kapitalistična navada, mislim, da se nimaš pravice razburjati. Prazna vreča ne stoji pokonci in iz nič je nič. Tudi ti verjetno ne hodiš v službo zato, da ne bi imel za živeti, imam prav?

Sem pa prepričan, da vseh tistih 110 obiskovalcev, ki je nekaj prispevalo za nagradno igro, ne deli tvojega mnenja in jim je stran všeč in imajo možnost, če so se potrudili, nekaj dobiti. Lahko gledaš na vse skupaj tudi kot popestritev. Kot vidiš ti Knorr ponuja za peprost anketni klik, da boš nekaj dobil. Saj te ne sili v to. Na en tvoj zapis nas je obiskalo več tisoč zadovoljnih uporabnikov, ki so nekaj iskali in po vsej verjetnosti tudi našli.

Zdaj če je kakšno tehnično vprašanje, rade volje odgovorim, sicer se mi zdi pa bolje da preuredim eno od strani, ki bo omogočila obiskovalcem boljši pregled nad nečem. Pa brez zamere.

HejHoj  

član od: 14.2.2008

sporočila: 135

22. apr 2012 20:45

Zzak1977, splet ponuja obilo možnosti, odpri svojo nekomercialno spletno stran, pa boš na svojem, boš imel vse tako, kot si ti želiš, ne bodo ti težile ovce, kot žališ vse uporabnike (razen sebe) te strani, skratka, imel boš svoj idealni vrtiček.

Mi pa bomo še naprej imeli našo KulSlo, z vsemi plusi in minusi, ki nam jih nudi. Med njimi izbiramo pa tako ali tako sami.



Sporočilo je spremenil(a) HejHoj dne 22. 2012 20:45

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

22. apr 2012 21:12

Če to razumeš kot žalitev tudi prav, je pa vseeno dobro da prebereš tudi Jernejevo provokacijo pred tem. Hvaljenje administratorja s četrtino slovenstva vsaj meni ni ravno na mestu.

Saj nas je kar nekaj ki se pritožujemo, verjamem da vsi z razlogom, da bi se kaj obrnilo na bolje.

Commis débarrasseur

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4878

22. apr 2012 21:20

Četrtina slovenstva... to kaže google analytics orodje, to si nisem izmislil. Kaj potem počneš ti, ki četrtino slovenstva obravnavaš kot ovce? 

Ti se denimo pritožuješ že ves čas, pohvališ ne, pa smo precej stvari izpopolnili, tudi nekaj takšnih, ki so to motile (ne bi zdajle ravno vseh tvojih 1xxx zapisov na forum bral kaj si si želel). Očitno delamo ravno obratno od tega, kar bi si želel. Medtem, ko si pred leti še lahko dejal, da pač nimaš izbire, ima danes svoj kulinarični portal že vsaka trgovina. Izbira je. Očitno ti ne znamo ustreči, tvojim željam namreč. Ti bi imel vse zastonj, nekomercializirano, same kvalitetne recepte, prispeval jih ne bi, mi bi morali imeti komisijo za kvaliteto ipd. Pri nas ni tako in v take spremembe verjetno ne bomo šli. Čisto prijazno ti predlagam da poglej še alternative, morda ti katera omogoča to, kar želiš. Kot vidim, ti še telefon štrajka na naši strani, da ne morešpisati v forum (upam vseeno, da je nasvet pomagal, da ti zdaj deluje).

Tudi preproste recepte bomo namreč še naprej "spuščali skozi" našo "komisijo". Taka je politika uredništva že 12 let in se nam je izkazala za pravo, ker nismo prefinjena kuharska knjiga ampak družabni portal. Dobrodošel, da ostaneš in kaj konstruktivnega prispevaš.

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti