Vprašanje za jerneja (administratorja)

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

22. jun 2010 8:50

Jaz bi samo omenila eno zadevo, ki me moti od kar je bila velika sprememba na portalu. Včasih je bilo zelo lepo vidno kaj se dogaja na strani. Že na prvi strani sem videla kaj se dogaja na forumu in najnovejše komentarje pri receptih. Posledično sem v debatah tudi večkrat sodelovala. Sedaj so te vsebine postavljene globlje in je treba klikati, premikati drsnike... zdi se mi, da nehote manj spremljam te zadeve. Mogoče je tudi zaradi teh sprememb večje mrtvilo na strani. Lahko da me občutek vara, ampak sem prepričana, da nisem osamljeni primer, ki so me te stvari zmotile. Mogoče bi v bodoče razmislili o vsebinah, ki jih ponujate na prvi strani. Ostale spremembe so super. Le te bližnjice močno pogrešam.

Bojan  

član od: 29.8.2001

sporočila: 585

22. jun 2010 9:57

Etka: "...mrtvilo na strani..." ??  O čem pa govoriš?

"..velike spremembe na strani"...spremembe so vse šle samo v smeri dajanja VEČ VSEM. Torej počasnega preusmerjanja KulSlo od plačljivega paketa na paket za vse. Saj proces še ni končan, a gre v to smer, da bomo imeli več zadovoljnih uporabnikov, finance bomo pa drugače zagotavljali.

Glede predlogov za prvo stran te prosim, da si bolj konkretna, ker zadnje novosti iz vseh podportalov so še vedno tam, kjer so vseskozi bile. Mislim celo, da je Jernej izboljševal iskalnik(ki je za takle sajt bistven) in dodal možnosti za iskanje.

Bojan Administrator

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

22. jun 2010 11:30

Ne ne ne, ne mislim teh ta zadnjih sprememb, ki se tičejo plus paketa ampak tista prejšnja, ki je pomenila preoblikovanje portala. Včasih sta bila 2 "stolpca" kjer so bile zadnje komentirane teme na forumu in zadnji komentirani recepti. V teh dveh je bilo veliko več zajetega kot pa sedaj nudi prva stran. Kar se tiče mrtvila: saj vem, da je ogromno obiska ampak imam občutek, da forumi niso več tako živahni kot so bili, novih komentarjev pri receptih pa sploh ne spremljam, ker sem očitno prelena, da bi posebej odpirala forume, recepte... Kar hočem povedati je to: da so se nekatere stvari poskrile globlje v portal in niso več tako na očeh in posledično manjkrat ogledane (vsaj kar se mene tiče). Saj vem da ste ful pridni in se trudite, super ste. Samo to sem hotela povedati, da kulinariki ne funkcioniram več tako dobro kot sem včasih in mogoče nisem edina.

Bojan  

član od: 29.8.2001

sporočila: 585

22. jun 2010 11:49

OK, Etka, stvari sva z Jernejem spreminjala s premislekom in po dolgih debatah. Pa ti tule sedajle ne bom poskušal zagovarjat sprememb, ampak si bom KONSTRUKTIVNE pripombe zapomnil in jih bova ob naslednjem posodabljanju upoštevala. Hočem povedat, da je odveč govoriti o starih "zlatih časih kulinarike" in o nekem preteklem finem vzdušju, sedaj pa tega da več ni, ker to ni res. Sajt se mora razvijati in širiti, treba ga je nadgrajevat, z več obiskovalci izginja prijazna majhnost in ekskluzivnost.

No, Etka, na kratko: bodi pozitivna  

Bojan Administrator

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

22. jun 2010 11:59

Saj sem pozitivna. Samo zvenim očitno ne tako. Upala sem, da boste mojo pripombo vzeli na znanje in mogoče, ko bodo spet kakšne spremembe to upoštevali, ali pa tudi ne. Nič zlonamernega ni bilo tole, ampak le eden od odzivov vaših zvestih obiskovalcev.

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 934

22. jun 2010 12:35

etka če klikneš na recepte se ti odpre portal kjer imaš 10 zadnjih receptov in 15 zadnjih mnenj, kar je več kot je bilo prej, odpre se ti tudi tabela kjer imaš najbolje ocenjene recepte in pa tabela največkrat prikazanih receptov v tekočem mesecu in skupaj. reza

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

22. jun 2010 13:09

terezija vem, vse to vem. Pravim da ko je bilo to na prvi strani sem to nonstop pregledovala in klikala. Sedaj ko je na drugi strani pa gre nekako mimo.

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4878

22. jun 2010 13:57

Mislim da vem kaj Etka pogreša.... Prej so bile vse novosti na prvi strani označene z zvezdicami... Zdaj pa prva stran nima več vsega, ker smo razdelili na podportale. To je žal bilo NUJNO zato, da imamo lahko več vsebin. Namreč eni stran lahko polniš le do enega trenutka, potem pa zmanjka prostora. In nam ga je zmanjkalo... Kar pa v resnici pogrešaš je tisti znak N za novosti na portalu. Ko ga pritisneš te odnese na:

http://www.kulinarika.net/zadetki.asp?datumi=novo&I

kjer so vse novosti iz vseh pomembnejših stvari, kot si bila navajena. Res prikaže le prvih 100 iz vsakega področja lahko pa nastavljaš datum itd... V teh mesecih bomo to še izboljšali. In na tej strani bodo vedno novosti zbrane na enem mestu. Kot si navajena. Verjetno si le spregledala to stran.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

22. jun 2010 15:38

Aha, aha ... tole mi je pa ušlo. Mogoče mi bo pa ta sistem bolj ustrezal in mi bo prišel v kri

Zavedam se, da vam je zmanjkalo prostora. Tudi vem, da kar se nahaja na strni nižje dol, da je treba uporabiti drsnik, obiskovalci kar spregledamo, ker smo komot. Itak obstaja cela znanost na temo dobrih spletnih strani, njihove organizacije in kakšni pogoji morajo biti izpolnjeni, da obdržijo obiskovalca gor dlje kot par sekund.

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4878

22. jun 2010 18:41

Vem, vem  Pa oglasi morajo biti tudi tako da se jih vidi  Saj ta stran novosti je povezana s stranjo splošno iskanje (pravzaprav je ista stran to) Ta stran obstaja že od nekdaj samo neplusi je niso mogli izkoristiti, pravi pomen je pa dobila z reorganizacijo portala pred dobrim letom dni.

Na naši strani je tako vse kar je novega opremljeno z zvezdicami in skakači, tako da tudi ne bi smel biti problem klikniti še na recepte in pogledati kje so zvezdice in pa na forum in to kar vas zanima. Zdaj te zvezdice delajo ne le neplusom ampak celo neprijavljenim obiskovalcem. In to stran novosti bomo naredili še boljšo in bolj privlačno!

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti