Zanima me, če ima gdo kašen recept za skutino torto z borovnicami .
hvala že vnaprej.
lp
makaronarka
Zanima me, če ima gdo kašen recept za skutino torto z borovnicami .
hvala že vnaprej.
lp
makaronarka
3. nov 2006 11:30
samo še eno vprašanje imam: kao speči tako torto če nimaš posebnega pekača , imam samo model za peko torte lp makaronarka
3. nov 2006 11:37
Jaz bi naredila enako kot v tistem modelu, samo, da ne narediš rob visok do vrha modela za torte, mogoče do polovice ali malo manj, odvisno kako visok model za torte imaš. Pa potem počakaj, da se čisto ohladi preden ga odpreš, da se ti torta ne razleze. jade
3. nov 2006 12:21
Če nimaš modela za torte in se poskusiš reševati s pekačem za pite, imaš veliko verjetnost, da bo šlo testo čez model in se bo žgalo v pečici. Priporočam silikonski model za torte (ker je večnamenska zadeva, torto pa dokončuješ z obročem za torte, ki ga tudi posebej prodajajo, pa še obseg lahko reguliraš. Boš morala kar v nakup - "bez alata nema zanata". Vendelina jr.
3. nov 2006 12:28
Jaz sem že pekla pito v pekaču za torte s snemljivim obodom pa je bilo vse ok. jade
3. nov 2006 12:37
Makaronarka, jaz delam podobno torto kar v navadnem modelu za torte. Lahko spečeš samo spodnji oblat iz krhkega testa. Najbolje, da je debel samo okrog centimetra. Ko tega ohladiš nanj zliješ nadev, kot je napisano zgoraj, in daš vse skupaj na hladno. Ohlajenega lažje dobiš ven, ker obod enostavno razpreš. Malo si pomagam z nožem, s katerim potegnem ob obodu. Če je seveda treba. Lahko pa krhko testo obložiš tudi po stenah. Najprej razvaljaj testo, potem pa izrežeš dno, nato pa obod obložiš še z ostalim testom. Pomagaj si z valjarjem. Sigurno je pa lepše, če delaš v takšnem modelu, ki je za pite. Gobica
3. nov 2006 12:46
Piškotne mrvice, maslo in mlete lešnike. To je podlaga. borovničev jogort, stepeno smetano, skuto borovnice zmešamo in dodamo želatino. V tortni model damo podlago in zlijemo maso, za nekaj ur v hladilnik in potem še malo okrasimo. Hitro narejeno, brez bojazni da kaj ne uspe. Pozdrav, antonija
3. nov 2006 12:47
SKUTINA TORTA Z BOROVNICAMI Za testo: 200 g moke 40 g jedilnega škroba 1 noževo konico pecilnega praška 1 jajce 60 g sladkorja 125g margarine Nadev: 125 g mehke margarine 200 g sladkorja naribano lupinico ene limone 1 vanilin sladkor 4 jajca 60 g jedilnega škroba 1 kg posnete skute 350 g borovnic Sestavine za testo zgneteš in zaviješ v folijo in za 30 min. v hladilnik. Nadev: Margarino, sladkor,limonino lupinico in vanilin penasto stepeš. Ločiš rumenjake in beljake. Rumenjake, škrob in skuto umešaj v margarinino zmes. Beljake stepeš v sneg in rahlo umešaj. Pekač za torto 24 cm obloži z razvaljanim testom in oblikuj visok rob. S skutino maso napolni pekač po vrhu pa potresi borovnice. Peci pri 175 stopinjah 70 min. Če zgornja plast postane preveč rjava, kolač prekrij z alu folijo. lep pozdrav! funuk11
3. nov 2006 13:57
Ali mi poveste kako pečete testo oz. pito.. Jaz ponavadi najprej spečem spodni del testa v pekaču za pito cca 20 min, potem dam nadev in na vrh ostanek testa.. in še cca 30 minut pečem v pečici.. Pa ve? MYCHELLE
3. nov 2006 14:02
A testo prešpikaš? Potem imam pa jaz še eno vrečko suhega fižola, da testo obtežim. Seveda to velja samo, ko kreme oziroma nadeva ni potrebno speči. Pa, Vendelina jr., daj malo bolje preberi napisano, makaronarka IMA model za torto, nima pa tistega za pito. Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači prijatelj z orehi in čokolado
Hempy polenta