30. nov 2006 16:02
Jaz pa sem nazadnje dobila finsko kuharico (mini izvedba), na poti pa je brazilska... Najbolj eksotična, kar jih imam, pa je iz Senegambije...Mamamia mamamia
30. nov 2006 16:02
Jaz pa sem nazadnje dobila finsko kuharico (mini izvedba), na poti pa je brazilska... Najbolj eksotična, kar jih imam, pa je iz Senegambije...Mamamia mamamia
30. nov 2006 20:32
Tudi jaz sem jo danes dobil.
30. nov 2006 22:54
Hihi, ežoj, pa ti ni žal za Kuhinje balkana, a ne?
30. nov 2006 23:06
ežoj, še to: na amazon. com ti ne zaračunajo na težo, ampak 5$ na vsako knjigo in 5$ na pošiljko (navadno itak rečeš, naj dajo kar vse skup). To je manj, kot če bi knjigo poslal po slovenski pošti iz Mb v Lj., recimo, preverjeno... Tile dve knjigi, ki sem ju jaz naročila, sta namreč debeli ko satan (tam nekje 6 cm, recimo), pa me je bilo malo strah najprej, koliko me bojo to ocolali, pa nič - toliko kot katerokoli drugo knjigo! Tale pošta restante je pa dobra ideja! Če se fantov bratec razide s svojo ljubeznijo (dvomim, ker pričakujeta), si bom zapomnila:) PS: Essential pasta je pa zakon, ena od tistih, ki je morala z mano domov
1. dec 2006 7:39
Veri, veš, da sem se tebe spomnil, ko sem knjigo dobil in jo na pošti v Trstu pregledal, sem si mislil kaj bi rekla Veri če bi videla, a ti jo že imaš. Pogledal sem na amazonu tiste tvoje dve knjigi kaže, da so res zakon ( ena je čez 1000 strani, druga čez 800 ( v mnenju o knjigi je en zapisal: .........večina peciva narejena po tej knjigi tehta manj kot knjiga sama......... ). Glede naših knjigarn imaš prav le glede cen. Tista knjigarna v Ljubljani ( ne vem kako se ji reče, če gledaš od pošte pride levo od name ) je zelo dobro založena in bi jo lahko, po izbiri postavil kjer koli nasvetu. Pred ene dve leti sem bil v ameriki in bil v knjigarnah v Chicagu, Jefferson Citiju in Memphisu sem bil popolnoma razočaran, nič pametnega nisem našel, kaže, da je amazon spremenil tudi knjigarne v ameriki ( bil sem v nekaj knjigarnah v ameriki leta 1971, jaz nisem mogel ven takšna je bila izbira ). Nekajkrat sem kupil tudi pri amazon.co.uk, ampak sem ugotovil, da je dražje, čeprav za knjige iz amerike treba plačat za ene streoške carine, je vse en ceneje. Glede sladic: pred kratkim sem dobil knjigo " Oh, Fudge! a celebration of America´s Favorite Candy", odpre se popolnoma nov svet sladic o katerih ne vem veliko ( ne vem niti kako se po slovensko reče " fudge " ). Naredil sem ratluk in je takšen kot mora bit ( dobil v Le Clerku jedilne barve in aromo vrtnice ) , še bom napisal kaj več, ob priliki ( v kuhinji balkana je tudi recepr za ratluk, seveda mi ni žal za knjigo, če nič drugega je nekaj dobrih receptov z zelenjavo ). Tudi halvo sem naredil in je skoraj taka kot mora bit, rabim še eno korekcijo in, po moje, bo taka kot mora bit, tudi o tem bom se še oglasil. Ti se pa kar pozdravi ( a si res bolana tako, kot je (menda ) jade pošinila, da boš zdrava čez nekaj manj kot devet mesecev, saj me nič ne briga, zanima me pa vseen, sem pač firbčne sorte ). Evo, jaz se opet malo razpričo Pazi na sebe in bodi lepo pozdravljena ežoj
1. dec 2006 8:04
1. dec 2006 8:14
ežoj, tista knjigarna je Konzorcij, od Mladinske knjige in jo imam jaz čez cesto. Pa knjižni sejem je v Cankarjevem domu, če koga zanima. Loni Makaroni
1. dec 2006 11:57
ežoj, tista knjigarna je res Konzorcij in tam so blagajničarke super prijazne
1. dec 2006 13:59
Veri, do nedelje, pa v nedeljo ni vstopnine, jaz bom šla takrat, pa še 3. december je - Ta veseli dan kulture, bom skočila še v kak muzej. Loni Makaroni
1. dec 2006 14:49
ežoj, mogoče boš vedel, če se dogaja kaj novega pri dobavi Amazonovih knjig. Sem kar redna kupka, tokrat pa sem prvič doživela, da je bilo treba plačati po povzetju. Do sedaj je vedno poštar prinesel domov in nič ni bilo za doplačat. Tokrat pa 2700 sit. 1700 carina in 1000 posredovanje Pošte. Nič več ne razumem. Aja, vrednost knjig je bila 100 dolarjev. mimikaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Moje štručke
Bučna juha s kokosovim mlekom