Jamie

tasyka  

član od: 16.4.2005

sporočila: 120

tema odprta - 29. okt 2006 10:50 | ogledi: 1.500 | odgovori: 3

Danes zjutraj sem gledala Jamie-ja in je naredil takšne roladice iz (mislim da) listnatega testa, dodal cimet, pomarančno lupinico, sladkor. Te roladice je razvaljal, dal pečt in notri nalil čokolado. Če je katera gledala in si zapisala količino sestavin, se priporočam, ker je zadeva izgledala zelo slastno. :)

Lp, tasyka

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

29. okt 2006 11:05

če so to portugalske kremne pite, ti prepišem recept kar iz njegove knjige: za 16 testenih modelčkov: 250 g testa 1 rumenjak 4 žlice sladkorja fino nastrgan muškatni orešček nekaj ščepcev svežega cimeta Narediš roladice, zvljaš in daš pečt na narobe obrnjeno skodelico. dovolj, da napolnimo 8 modelčkov (polovico testa): jajčna krema: 6 velikih jajc 4 žličke dobrega tekočega medu 2 stroka vanilije lupina 1 pomaranče 500 ml sladke smetane v skledi stepaš jajca, med, vanilijeva semena in pomarančno lupinico, dodamo skoraj do vrelišča segreto smetano in stepamo 30 sek. na najvišji hitrosti. Damo nazaj v kozico in segrevamo, zraven mešamo (lahko tudi na sopari). Ko postane gosta kot jogurt, jo naliješ v testene modelčke. Na vrh damo karamelo: 1 velika pest sladkorja 3 žlice vode zavremo, nežno pokuhavamo, da postane zlatorjavo - pokapljamo po pitah. Recept sem prepisala iz knjige Še več kuhinje do nazga, besedilo postopka sem močno skrajšala. Upam, da je to tapravo. matilda

tasyka  

član od: 16.4.2005

sporočila: 120

29. okt 2006 12:46

Najlepša hvala. Je bilo celo rečeno, da je ta recept iz Portugalske, ja. Ampak ker Jamie ni imela recepta, ga je pač malce priredil, in sicer je v roladice nalil čokolado. Zgledalo je božansko. Skratka hvala :) lp, tasyka

shorto  

član od: 23.5.2006

sporočila: 18

22. dec 2006 1:27

Če potrebuješ, še kaj od nejga mi napiši privatno sporočilo, mam celotne bukle :D shorto

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti