10. jan 2002 10:52
Hvala vam za vse informacije. Torej ne vem če se spomnite, pred enim mesecem sem zelo oklevala, ali naj kupim SK ploščo ali plin. Torej, odločitev je padla: kupila bom SK ploščo od gorenja (v sklopu s pečico, torej štedilnik-vgradni, ki ima tudi komande za ploščo na čelni plošči pečice (ni mi všeč, da bi bili gumbi zgoraj). Torej zdaj sem ostala pri problemu s pečico (Gorenje). Ker mi finančno stanje ne dopušča, da bi si kupila pečico z vsemi možnimi opcijami, sem se že skoraj odločila, da kupim navadno gorenjevo pečico, ki pač ni ventilacijska, ima pa uro, acqua clean sistem... zakaj? Povedali so mi (večina), da ventilacijska pečica pomeni "boljše" samo pri peki v več plasteh (povem vam, da to počnem lahko le enkrat letno), ponavadi pečem karkoli le v enem pekaču, najsi bo to pecivo ali kosilo. In ker je ventilacijska od navadne dražja za okoli 30 jurjev(nima pa ure), menim, da se ne bom odločila zanjo. Saj smo tudi do sedaj vsi poznali le neventilacijske pečice, pa smo ravno tako vse lepo spekli, le piškotov nismo pekli v več plasteh.
Torej, ali sem prav razmišljala? saj vem, tisti ki imate ventilacijsko pa s teleskopskimi vodili itd boste prisegali na vse to, toda navadna gorenjeva pečica stane 60.000, takoj naslednja (ventilacijska brez ure) je 71.000, naslednja ventilacijska z uro pa že 125.000. da ne govorimo onajnovejših, ki jih bodo začeli proizvajat menda šele februarja in imajo ventilacijsko, s teleskopskimi vodili, cela steklena vrata, pa steklo nič ne peče....te stanejo nekaj čez 134.000. Torej menim, da nima smisla, da se zaradi vseh mogočih opcij (ki jih ponavadi bolj malo rabimo) zapufam do kraja???
Mnenja na dan. Hvala. Pozdrav vsem.
larisa