Problemi z lasiščem

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

26. okt 2006 14:23

Tisti izdelki Lush, šampon v obliki mila!!! ( Če dam primerjavo, kot kruh v granulatu...). Lush izdelki niso neki naravni ampak je ena kemična packarija. Packarija pravim zato, ker imajo mila s celimi cveti, listki, o fuuuj... Ne mi govorit o bakterijah, ki se ob vsem tem nabirajo... Jaz sem njihove stvari preizkusila in nisem navdušena. Šampon v milu, to mi je pa absurdno...

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

27. okt 2006 7:27

Moja prijateljica je imela enake težave. Po nasvetu dermatologa je kupila pralne oreške in z njimi začela prati perilo in seveda lase. Ker so naravnega izvora (rastejo v pogorju Himalaje), se ni bati, da bi kemija, ki je v šamponih škodila koži. Naredila je prevretek iz oreškov in z tem oprala glavo in dobro izplaknila. Pa preveč tople vroče vode ni smela uporabljati, ampak samo prijetno toplo. Pripravek pa se naredi takole: vzameš 5-6 oreškov in jih skuhaš v 3 dcl vode. Vre naj 5 minut. Nato prevretek odcediš in ohladiš. To potem uporabljaš namesto šampona. Peni se manj, je nežno do kože in se fino izpere. Sigurno pa ne pomaga samo 1x pranje, ampak po 3-5 pranjih glave tvoji prijateljici moralo biti že bolje. Moji je bilo, pa seveda tudi posteljninoin oblačila pere z njimi, pa je problem počasi izzvenel. Naj proba. Mene je prijateljica potem navdušila za pranje in čiščenje stanovanja za te oreške. Kupila sem jih in probala, sedaj pa sem tako navdušena, da jih več ne menjam za noben prašek. Kupila sem jih v Ljubljani v trgovini Kalček, kjer stane 1/2 kg nekje 2500sit, zadostuje pa za 150 pranj perila. Navodila in vrečka, v katero daš oreške med pranjem, da se ne motajo med perilom, pa so priložena. Kyara

naja1  

član od: 26.4.2006

sporočila: 66

27. okt 2006 7:58

Hvala vam. Kar dosti sem v zadnjem času slišala o teh oreščkih in mislim, da jih bom tudi sama začela uporabljati. Kako pa se čisti stanovanje z njimi. Ali jih moraš prekuhati? Ali katera ve, kje se jih na Gorenjskem da dobiti? Kje pa je v Ljubljani trgovina Kalček. Mislim, da bom šla v ponedeljek proti Ljubljani. Že vnaprej hvala za odgovore. LP naja1

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

27. okt 2006 8:26

Trgovina Kalček je v BTC hala 9. Za čiščenje stanovanja pa prav tako moraš oreške skuhati in ta prevretek uporabljaš. Meni se je super obnesel. Sem ga v pumpico od enega čistila nalila, in na umazanijo pošpricam in gre lepo dol. Sicer pa so navodila v slovenščini zraven napisana. Kyara

naja1  

27. okt 2006 10:12

Hvala Kyara. LP naja1

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

27. okt 2006 10:58

te oreške prodaja tudi Neckermann ( 1500 SIT/ 0,5 kg) in so povsem enaki, dobijo se pa tudi preko spletne prodajalne (pa zdajle ne vem naslova) in ne vem, če jih lahko propagiram....

naja1  

27. okt 2006 12:03

Sem jih že danes naročila pri Neckermanu. naja1

ZLATA  

član od: 31.3.2005

sporočila: 100

8. nov 2006 13:47

v knjigarnah sem neuspešno iskala knjigo Čudež iz grenivkinih pečk, pa je menda razprodana. Prosim ali ima kdo kaj več napisanega iz te knjige za kaj vse se uporablja? lep dan ZLATA

sasaz  

član od: 4.10.2001

sporočila: 85

8. nov 2006 14:43

Tudi sama sem imela težave z lasiščem, ki sicer ni bilo vroče, je pa bilo rdeče in srbeče. Po vseh odisejadah pri različnih dermatologih in po mazanju z različnimi mazili in kremami in umivanji z dragimi šamponi mi je še najbolj pomagalo mazanje z olivnim oljem. Lasje so po mazanju z oljem res taakšni, da si ne moreš privoščiti ničesar drugega kot to, da si zaradi mastnih las zaprt v stanovanju, vendar pa odtehta, ko vidiš, da se lasišče zdravi. Morda lahko prijateljica namesto dragih mazil poskusi še to. Srečno!

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

8. nov 2006 18:42

Zlata! Knjiga je očitno res razprodana, vsaj kar se tiče tele knjigarne, ki jo prodaja http://www.om-ezoterika.sempco.si/Detajl.as Mogoče bi jim pisala mejl in vprašala kdaj jo bodo dobili? Lp, Asja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti