25. okt 2006 10:55
Jasna, tole imam shranjeno iz enega drugega foruma, naslov recepta pa je cimetove rolice. Mogoče si z njim lahko kaj pomagaš.
Testo:
60 ml vode
250 ml mleka
125 g masla
1-2 jajci
1 čajna žlička vanilijeve arome ali vanili sladkor
1/2 čajne žličke soli
110 g sladkorja
625 g moke
vrečko kvasa (7 g)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Dela se lotiš kot priprave vsakega kvašenega testa.
Nadev:
210 g rjavega sladkorja
35 g cimeta
125 g margarine (jaz sem uporabila maslo)
-------------------------------
Maslo pustiš na sobni temp., da se zmehča. Sladkor in cimet premešaš.
Testo razvaljaš v pravokotnik 38 x 61 cm in namažeš z margarino tako, da ti ostane 2,5 cm roba na daljši stranici čistega. Posuješ mešanico sladkorja in cimeta čez margarino (ja, kar precej je tega, pa se med peko vse zelo lepo raztopi) in zvijaš proti "čistemu" robu. Dobiš zvitek dolg cca. 61 cm. Odrežeš neraven začetek in konec ter označiš zvitek na vsakih cca. 3,8 cm. Razrežeš ali z nožem ali nitko... nitko podložiš pod zvitek, zgoraj prekrižaš konca nitke in potegneš. Dobiti bi morala 15 roladic.
Zložiš v pekač obložen s peki papirjem cca. 2,5 cm narazen enega od drugega. Pustiš vzhajati cca. 1 uro.
Pečeš v ventilacijski pečici pri 150-160°C 15 minut, ali v navadni pri 170°C 20 minut... jaz sem malenkost podaljšala, saj še niso imeli prave barve.
Ko so pečene, se jih prelije z:
125 g Mascarpone-ja
125 g masla
250 g mletega sladkorja
1 čajna žlička vanilijeve arome
limonino sem izpustila
-------------------------------------
Vse skupaj dobro stepeš...
Potem sem že napisala, da sem kar z žlico naložila na vroče roladice in se je lepo raztopilo in "razlezlo"
Slikica in recept:
http://www.gordonfamily.com/Recipes/cinnabon.htm
Sama sem jih enkrat delala, pa se nam je zdelo vse skupaj presladko. Kako naj bi zigledale cimetove štručke ne vem, kaj dosti ne bi mogla zgrešiti, če bi uporabila iz zgornjega recepta testo in nadev.
LP
LP