24. okt 2006 21:06
Sama sem tudi letos poleti menjala Ariston za Boscha in sicer za tale model:
<
http://www.gaa.si/iskalnik/articles.php?id=7560>
Smo pa imeli že podobno temo letos in sem dala tam odgovor:
Včeraj sem kupila revijo VIP, ravno iz razloga ocenitve kvalitete pomivalnih strojev. Sama sem ga kupila pred enim mesecem in bila na začetku strašno razočarana, da bi najraje hotela starega nazaj, čeprav je bil bolj glasen. In v čem je bil problem? Kupila sem Boscha, bi rekla, da kar zadnji model, pomiva res tiho, ima pa dolge cikle 2 uri in več, kar me ne moti, ker pomiva ponoči.
Po pomivanju je bila plastična in teflonska posoda mokra, sčasoma pa še žlice. Meni ni bilo čisto jasno, saj ima vendar sušenje A, prejšni je imel B, pa je vse vedno lepo posušil, pri novem pa je kondenz kar tekel po vratih.
Pokličem prvi servis in vprašam, kaj bi to bilo. Mi povejo, da je treba noter sol dati. Sredstvo za svetlenje sem dala, sol pa ne, saj tako ali tako uporabljam ne vem koliko fazne tablete. Tam, kjer se nastavi od ena do 6 sem dala na 2, tovarniška nastavitev je 4, sem si mislila, da ene 2 pa tableta prispeva. Figo prispeva, nič od nič. Dokler nisem na ne vem katerem po vrsti servisu zvedela, da je treba dati na 4 in od takrat je posoda lepo suha. Da ne naštejem, kaj vse so mi svetovali, eden je celo predlagal, naj po pomivanju stroj odprem, da gre para ven. Kdaj, a ob enih ponoči?
Iz tega sledi, da so večfazne tablete nateg, čeprav so se mi v starem stroju še kar obnesle. Še bolj me pa pojezi to, da ima stroj deklarirano, da prepoznava pomivalno sredstvo in da je primeren za pomivanje s tabletami 3 v 1. Ja, je, samo ravno tako potrebuje sol in svetlilno sredstvo. V čem je potem sploh poanta večfaznih tablet, če moraš še dodatno dodajati sol in tekočino.
V reviji VIP je povzetek ocenjevanj pomivalnih strojev v Nemčiji. Na prvem mestu je model 1220 Miele, na drugem je Bosch, drugi so se slabše odrezali. Soseda ima že nekaj let AEG Favorit in je z njim zadovoljna, prej je imela Candyja. S Candyijem sem imela take probleme s pralnim strojem in MWP, da tudi slišat nočem zanj.
Splošna ocena po nekajmesečni uporabi je srednje dobro.
Pozitivne lastnosti: dokaj tih, filter se sam čisti, posoda je bleščeče čista.
Negativne lastnosti: kljub deklariranosti 3v1 moram dodajati sol in tekočino za lesk, drugače je posoda mokra - torej je to čisti nateg, katerega se ta firma ne bi smela privoščit; motijo me zložljive košare - te se stalno podirajo, pa ni treba, da dam kaj težkega noter; slaba razporeditev v zgornji košari - cela polovica zgoraj je namenjena pecljatim kozarcem, katere uporabljamo nekajkrat letno, k sreči se lahko podre, samo, potem pa navadni kozarci nimajo opore; spodaj dam lahko samo 2 velika krožnika, potem se zatika veternica - res,da imam zgornjo košaro spuščeno, če je nimam, pa zgoraj ne morem dati globokih krožnikov; čeprav dnevno pomivam, mi najlepše pomije program z najbolj vročo vodo.
Še bi se kaj našlo, ampak mislim, da je zaenkrat dosti. Ne vem, danes bi šla s krožniki v trgovino in bila malo bolj pozorna na razporeditev. Sestra ima enako nekaj let starega B. in mi je vedno, ko me je videla, da praznim prejšni stroj rekla, koliko prostora ima moj stroj zgoraj, kljub tisti cevki na sredini, katere nisi smel pokriti, ker je vanjo tekla voda v veternico pod zg. košaro. Pa takrat nisem bila na to pozorna in nisem vedela, kaj misli s tem. Danes mi je popolnoma jasno.
LP