3. jul 2009 12:28
mene pa moti, da herbalife propagirajo kot zdravo prehrano. zdrava hrana je zame čim bolj nepredelana hrana, ne pa neki praški, ki jih nosimo v torbici naokoli. ves hec njihovega sistema je, da moraš v osnovi zamenjati prečiščeno moko (in seveda izdelke iz tega) zamenjati za polnozrnato, sladkor izločiti, jesti čim več zelenjave in sadja. do tu vse štima. šejki so mišljeni kot nadomestilo kakšnega obroka (njihov prodajni interes je seveda, da je teh obrokov čim več). če boste spremenili način prehranjevanja v skladu s smernicami zdrave prehrane, boste shujšale same od sebe, izginila bo tudi marsikatera zdravstvena težava. pri herbalifu vse to pripisujejo šejku, ki bi potemtakem lahko bil čudežno zdravilo. pravijo tudi, da ga priporočajo tudi zdravniki, pa do danes nisem našla niti enega zdravnika, ki bi te produkte poznal (pa sem jih vprašala kar nekaj). grozovito se mi zdi, da zastopniki herbalifa propagirajo zdravo prehrano, pa o njej ne znajo ničesar povedati (se opravičujem izjemam). jaz sem na začetku nasedla propagandi ravno zaradi zdravstvenih težav, za katere sem upala, da se bodo uredile. ne samo, da se niso uredile, celo alergija na sojo mi je izbruhnila! svetovano mi je bilo, da uživam manj mesa in ga nadomestim s sojo. v njihovih šejkih je prav tako soja, dodajajo se sojine beljakovine, šejk se dela na sojinem mleku (lahko tudi na drugem). vsa ta svetovana soja je bila zame preveč. danes vem o zdravi prehrani bistveno več kot pred letom dni, marsikaj sem spremenila in tudi moje zdravstvene težave so v dobri meri (nekatere pa popolnoma) izginile. do vseh informacij sem se dokopala sama, brez zastopnikov herbalifa. seveda moja zgodba ne pomeni, da so ali bodo vsi uporabniki herbalifa alergični na sojo. tudi zelo udobno je zmešati šejk in malica je tu... kakorkoli - vsak naj presodi sam, če se mu za dosego namena splača dati toliko denarja. če bi pri ljudeh spet zavladali zdrava pamet in logična presoja, bi bilo brez dvoma jasno, da je na razpolago toliko enostavnih in poceni rešitev, le po spominu iz otroštva je potrebno pobrskati... včasih ni bilo toliko bolnih in debelih/pretežkih ljudi. lp asket