11. sep 2008 14:15
Ojla, naj še jaz dodam svoj piskrček - ne bom presojala ali je poceni, predrag ali je ravno pravšnja cena, vem pa, da sem ene tri leta nazaj, ko so ga na naši njivi črvi majskega hrošča dobesedno požrli in smo ga torej imeli le za vzorec, krompir kupila v enem teh centrov in ljudje moji, nihče ga ni mogel jesti - to je bilo nekaj brezokusnega, naphanega menda s samo kemijo, skratka - katastrofa.
Verjetno je tako tudi zato, ker pač vedno jemo krompir domače pridelave, za katerega se - če je seveda le mogoče - potrudimo, da ni nobenih kemikalij zraven.
Seme seveda kupujemo, saj so današnja semena pač takšna, da je pridelek v drugem letu slab in je torej bolje seme kupiti in je to kar drag špas, gnojimo ga s hlevskim gnojem, plevel kar lepo pulimo in tistega koloradskega hrošča tudi skušamo ročno odstranjevati. Preden pride krompir v domačo klet, porabiš tudi nekaj nafte za traktor, pa traktor moraš tud mal vzdrževat in registrirat vsako leto in potem, ko je krompir enkrat doma in je letina solidna imaš še veliko dela, preden ga enkrat, dvakrat ali celo večkrat prebereš, da ni kje vmes kaj gnilega in letos je, na žalost, tega kar precej.
Sicer je pa tako: včeraj je mož kupil vampe in za nekaj več kot pol kg je odštel nekaj malega čez 4€, pred uvedbo evra pa je bila ta stvar cca 400 SIT, pa čokoladana spirala, ki jo moj sin obožuje, je bila v pekariji 140 SIT in je sedaj kar 1,4€, pa tista kepica sladoleda pri šiptarju je tudi bila 100 ali 120 SIT in je danes 80 ali več centov in še in še in še........... Aja in eden od kablov, ki jih prodajam je tudi bil kakih 60SIT in je sedaj 54 centov
rrr