Zgode in nezgode v kuhinji

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

18. okt 2006 13:16

Jaz pa sem v kad za kisanje zelja vsipala polno vode in nisem vedela zakaj. Ko sem jo izlila, sem se spomnila, da kad nisem pomila. Še dobro, da je bila voda mrzla. Ampak zakaj sem jo vlila noter, pa ne vem. Včeraj pa sem vzela ribež za zelje in kotela ribati kostanje, ki sem si jih prinesla z balkona. Na žalost sem po zelje morala še v klet, kostanje pa dala kuhat. Kyara

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

18. okt 2006 17:26

Jaz sem pa zadnjič dala sojo kuhat. Pa kuham eno uro, pol se pa spomnim da mam za likat in grem en štuk nižje in likam eno uro, takrat pride tast domov in zavpije: a si ti na neki pozabla? Jaz pa še rečem na kaj pa? No in grem pogledat, v kuhinji posoda zažgana, soja tud, smrdelo je še tri dni... ..ja pa sem res mal pozabla, še dobro da je rešil zadevo, če ne bi bil požar. biba

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

18. okt 2006 17:44

Pred leti sem si lase barvala s kano in sicer s tisto v prahu, ki se je zmešala z vodo. Se mi je zdelo, da bolje prime na lase, če jo še malo v MWP pogrejem, potem pa jo dam na pult. Na kano pozabim,mož pride domov, mu postrežem z juho, potem si gre pa sam mazat palačinke. Eno si namaže, poje in začne spraševati, kakšen namaz za palačinke sem naredila, da ima tako čuden okus. LP

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

18. okt 2006 18:52

V enem prispevku oziroma receptu sem prebrala, da je avtorica recepta pozabila na stepen beljak (sneg), ko je bil biskvit že 5 minut v pečici. No, moja zgodnja kulinarika zajema pomoč mami v kuhinji in, ker mi je bilo grozno fajn dodajat stvari k onim za miksanje v skledo, sem pač v tisti skoncentriranosti zamenjala pecilni in vanili prašek. Dodala pecilni.. Mama je to opazila šele, ko je zadeva veselo kipela v pečici ona je pa pospravljala in mimogrede opazila tisto malo vrečico z napisom pecilni. Kaj je bilo??? PRIPISALA si je to s ta velikimi črkami v kuharsko knjigo. Tako! Pa naj še kdo reče, da se na napakah ne moreš nič naučit...... titta

val  

član od: 7.3.2006

sporočila: 665

18. okt 2006 21:34

Verjetno gavse kdaj kaj pobiksamo! Enkrat sem pekla jabolčni zavitek ,pa seveda poleg jabolk sodi še cimet! Naredim štrudl pa ko je bil pečen se mi ni zdel da kaj preveč diši po njem ,pa vseeno,verjetno sem ga dala malo premalo. kmalu ugotovim kaj sem dala not,mleto papriko,k sreči ni bila huda,tako da se tudi na štrudlu ni ravno veliko poznalo,samo rdeč je bil malo bolj! Spet drugič grem peči pehtranovo potico ,in ko imam že testo razvaljano ugotovim da nimam pehtrana! Hitro ,hitro v trgovino(k sreči je zelo blizu) ,vzemem pehtran ,in šibam na blagajo ,plačam in hitro domov Kar po poti sem odpirala kozarček ,in brž nasujem "pehtrana "po n ostalemu nadevu ,zavijem in v pekač! Že ko se je peklo je nekak čudno dišalo ,pa vseeno,ko sem jo prerezala sem videla kaj je not! Namesto pehtrana je bil not rožmarin.Nekaj smo se trudli,pa vendar so jo nazadnje pujsi pojedli! val

Zvezdana  

član od: 20.1.2003

sporočila: 118

18. okt 2006 21:35

Jaz sem pa dala nasvet sosedi,naj si lase po umivanju izplahne z koprivovim čajem. Niti na misel mi ni prišlo, da na obarvane blondine deluje drugače kot na črnolaske.Imela je krasne, zelene lase...,čudno, da ji niso bili všeč

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

19. okt 2006 2:51

O Zvezdana- ta je pa dobra! Predvsem pa poučna Lep dan in veliko se smejte

val  

član od: 7.3.2006

sporočila: 665

19. okt 2006 7:49

Zvezdana! val

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

19. okt 2006 9:01

Ko sem bila majhna( 10 let), sem hotela mamo presenetiti, ko pride iz službe in ji lepo spekla biskvit z dosti vanilijevega sladkorja. Peklo se je lepo, dišalo je in ko je mama prišla, sve seveda probale. Bil je trd kot kamen, tako da ga nisve mogle pojest drugače, kot da sve gor nalile sok, ki ga je popil kot goba. Potem me je mama spraševala, kako sem ga naredila. Jaz pa sem ji povedala, da sem jo poslušala, ko je s prijateljicami debatirala o biskvitu in kaj dajo noter. Zapomnila sem si to: koliko jajc, toliko sladkorja in toliko moke. No, pa je bil biskvit! Nisem pa slišala za pecilni prašek. Prav tako sem spekla princeske. Testo naredim lepo po receptu in z kupčki hitro v pečico. Potem sem vsakih nekaj minut odprla pečico in gledala, ali se že pečejo. Na koncu je razteklo testo po celem pekaču., tako se je razlezlo, da sve namazale kremo gor in z žlico pojedle. Spet nisem slišala, da se pačice ne sme odpirati, ko se peče, haha. To pomeni, da otroci slišijo samo bistveno sredino, ostalo pa ne. Kyara

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

19. okt 2006 9:15

Pri nas pa mami vsako leto naredi šentjanževo olje in par let nazaj.ker ni imela nobene steklene stekleničke, ga je vlila v stekleničko od šampona.Potem je olje stalo na polici v shrambi,ker pa je v kopalnici zmanjkalo šampona je oče odšel po novega v shrambo.Ko pride čez nekaj časa v kuhinjo in z že precej mastnimi lasmi sprašuje kakšen šampon je to,smo se mu vsi začel smejat.Pa je rekel,da je najprej mislil,da ima tako umazane lase,da se še speni ne,nato ko je dodal še več šampona se mu je pa že čudno zdelo,drugače pa tudi meni v kuhinji ko kaj pečem ostane kakšna reč na pultu,zadnjič ko sem pekla potico so naprimer ostale rozine andreja č.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti