13. dec 2006 20:31
Pri nas pa je zabavno, če hčerka Tadeja nese stari mami, ki je doma zraven v stari hiši, jest, ker se njej ne da priti čez k nam. In večkrat se je že zgodilo, da je bila v hipu nazaj. Pa sem rekla: "Ja, tako hitro! Pa si nesla mami ali ne?" Ona pa v pritajenem joku:"Benči mi je vzel." Benči je naš veliki pes. Enkrat pa je mama prosila za kozarec vina. Dam Tadeji in rečem: "Pa pazi, da ti ne bo Benči vzel!" Avtomatsko, seveda. Sva se obe smejali.
Bi vam pa rada zaupala še eno zgodbo, ki sicer ni kuhinjska, se je pa dogajala v jedilnici. Na šanku sem imela škatlo s čistilnimi robčki za računalniške ekrane, ki sem si jo tisti dan izposodila v službi. Na etiketi je med drugim pisalo: "Uporabljati največ 2 do 3-krat na teden, da ne pride do poškodb oči." Šla sem ven in ko sem prišla nazaj, vpraša mož previdno:"Ti, za kaj pa so tile robčki?" Takoj sem vedela, kaj je naredil. On je namreč površno prebral, da uporabljaj vsaj 2 do 3-krat na teden in si razlagal, da je to dobro za očistiti oči. In tiste dni je ravno tožil, da se mu zdi, da ima oči polne peska in prahu (delal je v enem peskokopu). Pa je vzel robček in si temeljito zdrgnil oči. Mene je bilo kar groza! On pa je rekel, da je to super stvar, da ima oči zdaj čiste, in še danes, po več kot pol leta nima več prahu v očeh. Si morete mislit! Ampak očitno je stvar super delovala. Tako da pravi, ko bo treba, če bom še lahko prinesla tiste robčke. Ampak prosim, ne počnite tega tudi vi. Jaz si ne bi upala.
JAMONI