Zgode in nezgode v kuhinji

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

21. jul 2008 12:33

No pa dodam še jaz svoje. Kruh zelo rada dam v kruhomat pečt brez kvasa, pol se pa čudim kaj ne vzhaja. Sem tudi že dala krompir pect v mrzlo fritezo, saj nisem dogruntala, da sem jo pozabila vklopit, pa v marsikatero pecivo sem že pozabila dodati kakšno sestavino (pecilni je glavni) ja tako je, če se ti skoz nekam mudi. Sva pa glih včeraj s fantom kuhala kosilo, pa sva si rekla pejva lepo vn napravit mizo, saj ni bilo tako vroče in smo se odločili da bomo kosilo imeli kar na dvorišču, pa je v tistem času ko sva mizo napravljala vse meso zažgal :)) se zgodi lep pozdrav mina20

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

21. jul 2008 13:55

mož kliče v službo,naj se ne jezim ko pridem domov ker vse smrdi po zažganem.Ok,kaj je bilo ,dal je za kavo kuhat,narobe plato v klopil in šel iz kuhinje....Samo fasala je deska,kavo pa nismo pili ker voda ni zavrela!! senka

lena70  

član od: 8.3.2008

sporočila: 61

21. jul 2008 17:01

no pa vam povem še mojo štorjo. Neko prelepo nedeljo smo bili pri tašči. Ravno po kosilu pride na redni domači obisk župnik, kajti tašča je izredno verna, pa sama ne more več v cerkev. Seveda, mi tašča naroči naj tačas, ko bo ona pri spovedi nekaj pripravim za gospoda. Rečeno storjeno. Po opravlenem obredu se župnik usede in mu postrežem, seveda tudi z vinom. Tast pravi saj imaš vse v hladiniku, vino in radensko. Prinesem oboje in župnik pravi, da naj mu naredim zelo rahel špricar, ker bo še vozil. Pa sem , ampak ko ga je probal, ga je skoraj kap, kar zakuhal je. V plastenki za radensko je bil namreč domač šnops, kar pa mi tast ni povedal!!!!!!!!!!!! Smejte se - smeh je pol zdravja in lep pozdrav vsem lena70

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

21. jul 2008 18:04

lena70 je napisal/a:
V plastenki za radensko je bil namreč domač šnops, kar pa mi tast ni povedal!!!!!!!!!!!! lena70

To me pa na nekaj spomne... stara mama je enkrat pri nas spila štamprle šnopčka. Baje je bil zanjo čisto premočen, zagrabila je največji kozarec in "plastenko Radenske", si nalila "Radensko", spila ... ja, tudi v naši radenski je bil šnops. Je imela takšne oči kot sova. Revica, kar na smeh mi gre, ko se je spomnim ;)

Lep dan in veliko se smejte

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

21. jul 2008 18:29

smo pa mojo mamo peljali na "koroški šnops "kuha pa se iz borovih i glic(popravite če se motim)in je ona mela tudi oči kot sova in to po 0.3dl!!!Ni to za eks,tudi za take ko niso navajeni pit!! senka

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

21. jul 2008 18:47

Se mi je kuj zdelo, ka nemo durh samo o jedači! Ko sn bla še najstnica, sta mi dva kolega za rojstni den prinesla šampanjec in mi naročla, naj ga spijem za novo leto, če nemo fkup. Toto flašo dam v klet in fotru povem, ka je toto mojo. Te pa nam je en dan en kmet s traktorom neka pripelo in si je foter mislo, ka mu bo neka bojšiga dal za pit, odpre flašo, traktorist spije deci, foter ga sili, naj še več, mu natoči, ovi pa ni hoto, je kuj dal gas in črta. Potle pa si foter natoči in spije deci ... vodeee. No, nah sn pa jaz kregana bla. tumpika

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

25. jul 2008 12:08

No pa je tudi meni (oziroma moji sestri) uspelo včeraj zažgati govejo juho in meso. Še danes je zelh v bajti. Začetnica

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

25. jul 2008 12:54

Kolegica je precej popestrila nedeljsko kosilo. Običajno se kuha fina govedina v juhi z vsemi pritiklinami, potem pa je treba seveda zadevo malo precedit.

Pripravila si je cedilko v koriito, noter zlila juho in na cedilki je ostal kos govedine, zelenjavo in vse ostalo. Juha pa je šla pa pa....v odtok. Seveda, če je pozabila podložit lonec.

Titta

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 556

25. jul 2008 16:12

Zanimive prigode se nam vsem dogajajo.Sama sem pred nekaj časa v službi nalivala čaj v lončke pride en obisk,jaz se mu umaknem,da je ženo lahko ven odpeljal.Potem pa hajde lonec s čajem na voziček do dvigala in nazaj v kuhno.Na oddelku si sortiram lončke s čajem pa mi jih presneto velik manjka.Kje hudiča pa je moj čaj se vprašam.Seveda obisk me je za trenutek zmotil in pol moga čaja je šlo nazaj v kuhno.To sem hitro klicala dol,da se ja nebi ktera opekla.Še tega bi se mi blo treba itak je blo treba na oddelku čaj kuhat.Sem bla sama nase jezna ko hudič,da sem zaradi svoje pozablivosti mela dodaten del. chappy

Volkica  

član od: 18.6.2008

sporočila: 59

5. avg 2008 1:26

Haahaahaaa, kolk sem se pa zdaj nasmejala! No, pa še ena zgodbica iz naše "družinske zakladnice": Peče mamina teta potico, njen mož pa sedi zraven pa skoz melje: "cvebe, cvebe..." (= rozine ;-) Teta se seveda ujezi in mu ukaže, naj bo tiho. Lepo zamesi testo, da v pečico, se obrne in ... izjavi "jebalti pa cvebe!" Seveda so ostale na kuhinjskem pultu! In se začne jeziti na strica, zakaj jo ni opozoril. Stric pa: "Pa saj sem ti cel cajt pravil, cvebe, cvebe ... " Kolikokrat sem dala posodo v pomivalni stroj in pozabila pritisniti na gumb, ali pa kuhala kavo na mrzlem gorilniku, pa rajši niti ne omenjam ... Volkica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti