Nikoli nisem imela nič proti uporabi želatine, dokler mi ni teta (inšpektorica v obratih mesne predelave) povedala, da se ji zdi želatina skrajno problematična zadeva, razložila vse podrobnosti predelave in mi zagrozila, da me bo enkrat peljala nekam v Slovenj gradec, da bom videla, kako ogabno je to itd.
No, od takrat pred vsakim receptom z želatino... nekako trikrat premislim in se na koncu odločim, da ta jed odpade. Ampak vseeno bi rada poskusila vse tiste "mentolove strjenke" in "jagodne strjenke" in na koncu koncev je celo v "panaccoti" želatina...
Tako sem zadnjič v Maxiju kupila Agar-Agar, rastlinsko želatino, narejeno iz morskih alg.
Piše, da je uporabna za marmelade, džeme, pudinge, želeje, juhe in da na 1kg sadja ali sadnega soka dodamo 2 vrečki agarja, zavremo in kuhamo do želene konsistence.
Po tem navodilu sem želela pripraviti neko jagodno kremo (za torto), a se masa nikakor ni zgostila, pa sem jo kuhala precej časa.
Ima kdo kake izkušnje s to rastilnsko želatino? Po tem mojem neuspelem poskusu nekako dvomim, če sploh deluje...
???
Lep pozdrav vsem in hvala!
-