9. nov 2006 9:21
Čao,
tortica, s kritejevim maslom najbrž lahko tudi masiraš, samo po moje so za masažo dosti bolj primerna olja, maslo je namreč bolj trdno in se ne razmaže tako lepo. Se pa tole karitejevo maslo super vpije v kožo in meni se zdi to res en popolnoma naraven izdelek. saj pravim, jaz kupujem L`Ocitanovega 100%. Jaz ga uporabljam ko kremo, ampak samo za zvečer. Je tudi fino zdajle pozimi za roke in seveda ustnice, ko so zelo razpokane. Malo ga "odščipneš", raztopiš med prsti in razmazeš. Vendar pa ni tako mazljivo kot krema. Nasploh so mi všeč izdelki, ki vsebujejo tole rstlinco, samo meni oz. moji koži so v kremah problem kemični dodatki, zato raje uporabljam bolj "prvinske" zadeve. Zato mi je Just tudi všeč. No, tudi še katera druga firma, ampak tukaj je pač to tema.
Za masažo pa saj pravim, olja. V toplicah recimo uporabljajo povsem navadno sojino olje, ki se enkrtano vpije v kožo, popolnoma nič masten nisi. Ali pa olivno, se meni tudi zdi fajn, še posebej, če v njega namočiš kaka zdravilna zelišča, ali pa morda cvetove vrtnic, da lepše diši. No, lahko ti pa priporočim tudi eno stvar od Justa - to je olje sandalovine, ki je poleg dodatka kopelim lahko namenjeno tudi za sproščujočo masažo, samo če mene vprašaš - pri pogosti masaži bankrotiraš, ker je seveda zelo drag (okoli 6 jurčkov je en deci), se pravi, da je bolj za "posebne trenutke".
Lep pozdravček, S.