15. okt 2006 20:32
nike, če imajo mikrovalovko, pride skoraj vse v poštev, če nimajo, pa
- bureki,
- (velik) kos (domače) pice ali zelo praktična
- pica prepognjenka, not lahko daš svašta, super stvarca,
- empanadosi,
- samose,
- raznorazni drugačni žepki, polnjeni s slanim nadevom,
- sirove grške pitice,
- mafini (sladki in slani),
- quiche (kiš), tega lahko narediš v malih modelčkih, ali pa odrežeš kos, ki gre v škatlo - jaz sem fantu kupila
lunch box, kakršne imajo otroci in se super obnese
Saj je sam tudi še en tak froc
- španska pita,
- sendviči (domači, seveda:),
- raznorazne "savijače" oz. slani zavitki,...
Pa kak
jogurt mu poturi zraven, sploh zraven bureka ti bo zelo hvaležen
Ali pa
kefir, če ga ima rad. Pa kako
jabolko ali hruško ali kako sadje, skratka
in vsaj če je tak cukrček kot moj, bo zelo srečen, če mu daš še kako
sladkarijico zraven
Če te zanimajo tudi sladkarije za sabo, pa povej, da ne bom predolga - sem itak vedno
Par idej za "lunch box - škatlo za kosilo", oz. kako jo napolnit, najdeš tudi v
Jamijevi knjigi, moram pogledat kateri, povej, če te zanima, da ne bom zdaj brezveze iskala.
Videla pa sem tudi že
termo posodice, ki naj bi ti cel dan držale temperaturo - tako da če zjutraj skuhaš ali pogreješ hrano, bi morala biti popoldne, ko bo jedel, še čisto v redu. Tudi jaz razmišljam, da bi fantu kaj takega nabavila:)
Jaz navadno vsak dan posebej delam malice, nikoli mi ne rata, da bi bilo za večkrat, saj navadno sicer vse pojeva zvečer:) Včasih se bolj potrudim, drugič je pa pač zadovoljen s tem, kar dobi:)
pinka,
knjiga Sendviči od Učil je zakladnica idej, kaj vtaknit v sendvič, jaz sem svojemu lubiju naredilav sak dan drugačnega:) Samo ti pa vzame kar precej časa, računaj cca 20 minut zjutraj, da ga sestaviš, če si zvečer prirpaviš, kar se pač da (narežeš zelenjavo, zmešaš omakico, ipd...) Tako da čisto vsak dan je težko bit tako discipliniran, da dovolj zgodaj vstaneš... Ampak 3x na teden pa gre brez problema:)
PS: A sem bila spet predolga, a ne?
Veri