Prosim za pomoč

Drejči  

član od: 28.11.2002

sporočila: 68

tema odprta - 13. okt 2006 10:12 | ogledi: 1.313 | odgovori: 3

Prejšni teden sem jedla meni zelo dobro pecivo; rada bi ga spekla, pa ne vem kakao. Gospa, ki bi mi posredovala recept, je pa osdotna.

Morda mi boste lahko pomagali.

Pecivo je iz vlečenega tesna ( kupljenega ), nadev je narejen iz jajc, gresa , mleka ... To se potem nalaga v pekač, plast testa in se nato namaže na tanko z nadevom in spet plast testa..na 3 in peto koro testa se naloži sadje. Izredno dobro je .

Če ima kdo recept, bi lepo prosila zanj.

Lep pozdrav

lucijana  

član od: 4.2.2006

sporočila: 284

13. okt 2006 10:31

am jaz imam podben recept samo da se ne zlaga ampak zavije, kot jabolčni zavitek...je pa zeloooo dobro... rabiš: 1 zavitek vlečenega testa-6 listov masa: -3 cela jajca -3 navadni jogurti -3 jogurtovi lončki sladkorja -3lončki gresa-belega pšeničnega -1 lonček olja-1 pecilni prašek am mišljeni so seveda jogurtovi lončki -1 kozarec vloženih višenj to vse zmiksaš oz. konkretno zmešaš in daš na hladno-hladilnik in pustiš stati 2-3 ure ( da gres malo nabrekne.... list testa razgrneš na delovno površino namažeš z maso, daš spet nov list, ga prav tako namžeš z maso, čez položiš ponovno 3 list in namažeš z maso ter posuješ z višnjami. zaviješ ter daš v pekač. Postopek ponoviš tako da imaš na koncu 2 roladi, oz. zavitka. čez lahko malo premažeš z kislo smetano, pride tako kar fajn... pečeš v pečici, kaj pa vem, dokler ni pečeno...bolje 5 minut dlje kot manj... upam da ti uspe... lucijana

lucijana  

član od: 4.2.2006

sporočila: 284

13. okt 2006 10:33

oz. da ti je ta recept kaj v pomoč...je pa zadeva zelooo dobra in lepa za videt ker ko zaviješ...zgleda pol to ne vem, tako lepo se vidijo plasti test... zelo zanimivo skratka.... lucijana

Drejči  

član od: 28.11.2002

sporočila: 68

14. okt 2006 16:31

Hvala ti, bom pa tole poskusila, ko pride gospa nazaj, jo pobaram za recept in ga napišem.Lep pozdrav

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti