Zdravo,
mi katera mogoče zna dat nasvet kako izelati tiste majhne okoladne ježke, katerih masa je podobna tisti za rumove kroglice? Krog, smrek, potopit v čokolado, mrvice....
Prosim
Zdravo,
mi katera mogoče zna dat nasvet kako izelati tiste majhne okoladne ježke, katerih masa je podobna tisti za rumove kroglice? Krog, smrek, potopit v čokolado, mrvice....
Prosim
12. okt 2006 13:54
Hm, jaz jih poznam takšne, da je osnovna malo bolj čvrsto biskvitno testo - ga že spečemo v obliki osnove za ježka (oval je na eni strani bolj zašiljen), potem se iz mase oblikuje telešeč, se vanj zapičijo mandljeve paličice in potem prelije s čokolado ter se glava primerno nariše s jedilnimi barvami. Mamamia mamamia
12. okt 2006 13:55
ja jaz bi naredila maso za rumove kroglice (zmleti piškoti ali biskvit, čokolada, rum, sladkor, cimet, maslo) potem bi oblikovala ježke jih pomočila v stopljeno čokolado(čokolada+maslo) in ko bi se čokolada strdila jim napikaš bodičke iz mandljevih jedrc, učke jim narediš iz bele kreme ali beljak+ sladkor, na bodičke jim naložiš kandirane češnje....nekaj takega, mogoče bi se še kakšna ideja utrnila med pripravo. ANJA
12. okt 2006 14:42
Za takšne, kot jih je opisala mamamia najdeš recept v Knjigi o peki in so odlični. Preverjeno. Čeprav je res z njimi malo več dela...
13. okt 2006 14:01
Če v maso daš grenki kakav, bodo precej temni in jih ne bo treba oblivati s čolokado. Za bolj hitro varianto pa jih oblikuješ kot ježke in posuješ s kokosovo moko. jankica
13. okt 2006 18:46
Jaz sem naredila takšne majhne ježke po receptu za Bombice, ki ga najdeš v bazi receptov in so bili zelo dobri. Namesto da bi naredil kroglice, sem maso oblikovala v solzico, jo pomočila v čokoladno glazuro ter vanje zapičila mandljeve paličice in s stepeno smetano narisala smrček in oči. lenčikaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bujta repa
Pečeni svaljki s pomako iz feta sira