Ultrazvok - maribor

Majuska  

član od: 23.7.2005

sporočila: 83

11. okt 2006 13:58

Mamamia, hvala za informacijo. Vendar je potrebno tudi tam placat. Lp, M

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

11. okt 2006 14:00

Vem, ja, ampak sem mislila, ker menda delajo tudi s koncesijo, da se da tzdi na zavarovanje. Ampak smo potem tam kot v bolnici - čakalna doba...Mamamia mamamia

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

11. okt 2006 15:06

Tudi na Ptuju v toplicah delajo UZ mišic ,poskusi poklicat tja.Mislim ,da je dr.Muršič. Lp balu balu

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

11. okt 2006 16:16

Majuska, iz prve roke ti povem, da je UZ misic placljiv povsod. Sama sem imela lani te probleme, ne levi roki sem si strgala misico in moji dohtarci se ni zdelo pomembno, da bi urgirala, mrtvo hladno mi je napisala napotnico, naj se narocim v KC in mi povedala, da bom cakala priblizno pol leta. Potem sem poklicala na Pacient-a pri nas v Ljubljani in bila na vrsti v enem tednu. Placala sem 7000, sej se mi je zdelo ful butast pri vseh zavarovanjih , ki jih placujem, ampak kaj cmo, ko gre za zdravje. No, ce vse skupi skalkuliram, 8 mesecov bolniske zaradi strgane misice 3 x 6 mm. To je se najmanj kar me je lahko doletelo, kajti po pregledu pri travmatologu mi je ta povedu, da ce bi cakala v KC, bi se mi misica odlepila od kosti. Tako da ne cakaj, ne glej na denar, ampak cimprej na UV. vida70

bozena  

član od: 26.10.2003

sporočila: 234

11. okt 2006 22:13

Morate razumeti zakaj je stvari potrebno plačat. Zdravniki oz. št.posegov, ki se jih lahko opravi na zavarovalniški denar je točno določeno na leto. Razdelijo pa se čez celo leto, sicer bi jih naredili v npr. pol leta in potem bi bilo vse še samo za plačat, ker bi bil denar porabljen. Zato tudi čakalne dobe, ker zavarovalnica ne plačaveč kot plača. V bisvu je sistem kar malo čuden za zsdravstvene ustanova. Če naredijo manj kot jim je bilo določeni potem jim kvoto za naslednje leto zmanjšajo indobijo manj denarja. To bi bilo nekak logično. Vendar če pa naredijo več, pa morajo ustanove plačat same tisto kar so več naredile oz. so še dodatno na nek način "kaznovane". Denarno va+endar ne vem točno kako. Pa tega tu ne bomo rešili na žalost. Drage moje prepričana sem da damo za avtomobile (zavarovanja) več ven kot za nas. božena

galja  

član od: 6.7.2004

sporočila: 1351

11. okt 2006 22:44

Če se vključim v razpravo, bom imela pritiska čez 200, zato se bom raje vzdržala komentarja. Sem se pa pošteno razpištolila, ko mora mož "po novem" plačevati tablete, ki jih mora jemati redno zaradi sladkorne bolezni. Že itak je sama dieta draga kot žafran, vsi izdelki tudi, zdaj pa plačujemo še tablete. Njihov moto: Plačaj ali crkni! (pritisk mi je pa itak narastel do plafona)! Galja

Majuska  

član od: 23.7.2005

sporočila: 83

12. okt 2006 6:39

Hola ! Hvala vsem za informacije in nasvete. Jutri imam UZ in upam, da bom zvedela kaj je sploh narobre. Pozdravcek, M

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti