8. jun 2007 8:46
Res je že 3 mesece imamo novega rotvajlerja-sedaj ima 5 mesecev-prejšnega smo dali uspavat,ker smo ga neko jutro našli na sinovi postelji,bil je nepokreten,še z oćmi ni več sledil gibom.Tale naš mladič je po karakterju čista kopija prejšnemu psu,seveda se veliko ukvarjamo z njim,pes nima niti pesjaka,tako da je cel dan svoboden,igra se z otroki,sicer je malo grob,ampak zelo prijazen.Pred parimi dnevi je pisalo v eni reviji da rotvajler rabi družbo ljudi,ne sme se ga izolirati,maltretirati in zrasel bo v čudovitega psa,je pa res zelo explozivnega karakterja in kar malo preveč zaščitniški do otrok,če sem jaz zraven ko se igrajo mu ni prav nič všeč,če hočem prijeti hčerko se kar vleže nanjo in jo brani,nežno me prime za roko kar je znak pojdi proč. Smo prejšni teden grabili travo pri enem kolegu ,ki ima psa zaprtega 2x2m v pesjaku pa tolk dreka da kar na debelo leži na njem,ko bi mi takrat lastnik prišel mimo ga mahnem kar imam moči...no upam da se ćimprej oglasi pri nas in mu povem kar se mu gre.....v takem primeru pa mislim da psa ne smemo imeti,da je cel ljubi dan zaprt v kletki.Pol se pa čudimo zakaj psi napadajo. kuharca37