Zamašena odtočna cev

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

tema odprta - 8. okt 2006 21:22 | ogledi: 8.564 | odgovori: 6

Imam problem pri pranju perila. Stroj ne more izčrpati vode, ker je zamašen sifon - odtok v steni. Dva dni vanj že nalivam sredstvo za odmaševanje odtokov, vendar še ni odmašeno toliko, da bi stroj lahko izčrpal vodo. Premišljujem že o razkopavanju cele stene in raznih mojstrih, ki bi to počeli. Ali ima kdo kakšno dobro idejo, kaj bi še lahko poskusila?

Vnaprej hvala za odgovore!

riba-ribica

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

8. okt 2006 21:40

Imaš v sifonu kaj ometa? Če je tako, potem boš morala dobiti vodovodarja, da ti sprosti pot skozi sifon. LP! fakin712

t-baby  

član od: 14.12.2003

sporočila: 698

8. okt 2006 22:03

jaz sem imela nekoč pri starem stroju problem da je bil filter zamašen da stroj ni mogu odtakat vode in je blo potem tko kot v reklami za kalgon cela kopalnica mokra , ko sem spucala filter (poln kamna ) muck od oblačil in las --- je šlo naprej vse super .... si pregledala filter če je mogoče tu težava , drugače pa super dela dexal ki ga v eurospinu kupiš za odtoke ----pr nas v umivalniku ipd res pomaga

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

8. okt 2006 23:54

Ni problem v pralnem stroju, stroj deluje brezhibno, saj smo odtočno cev privezali k umivalniku in je opral do konca brez problemov. Kakšna svinjarija je v sifonu ne vem, 23 let je deloval v redu, verjetno se je nabralo preveč ostankov naših oblačil in pralnih praškov. Kako to zgleda namreč ne vem, ker je v steni, za plošicami. In v tale odstok vlivam ravno Dexal iz Eurospina. Verjetno bi to morala početi že prej, preden se je pojavila ta težava, tako kot vlivam sredstvo za odmaševanje v umivalnik in pomivalno kad. Dodajam še, da živim v bloku v 4. nadstropju. riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 09. okt 2006 07:53:32

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

9. okt 2006 9:09

Poskusi dobiti posebno "zajlo", s katero dregaš v odtok. Če pa to ne bo pomagalo, pa raje pokliči kakšnega mojstra (čistilni servis, vodovodar, kanalizer), ki imajo ustrezne pripomočke. Steno pa kar pusti čim dlje pri miru, če se la da. jankica

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

9. okt 2006 9:28

Hi, v Hoferju so imeli pred cca dvema mesecema v ponudbi tlačno pištolo na zračni tlak za čiščenje odtokov.Priloženo je več nastavkov za različne odtoke (umivalnik,stranišče,kad,tuš...).Cena je okrog 5.000,00 . Vredno nakupa. siba

neznan uporabnik

9. okt 2006 10:16

Tudi mi smo imeli pred leti podoben problem. Potem smo k našemu baromatu za pranje pod pritiskom dokupili nekakšno cev - mislim da je dolga cca 4-5 metrov, ki ima na koncu šobice, da se sama prebija s pomočjo vodnega pritiska po odtočni cevi in tako očisti tudi fizične zamašitve. Ugotovili smo, da se je v cevi nabiralo veliko muck iz stroja, potem lasje in podobno z odtokov banje in umivalnika in podobno ter se to na poti zaustavljalo.Najbolj kritično je bilo mesto, ko se cev iz prvega nadstropja prevesi navpično v pritličje in glavni jašek. Postopek s takim temeljitim čiščenjem ponavadi ponovimo, ko opazimo, da voda počasneje odteka in večkratna uporaba cevosana ne pomaga več in tega problema ni več. Riskirati pa je potrebno enkrat precej namočeno kopalnico in s tem povezano čiščenje, potem pa je za dve leti mir. Lep pozdrav tedi tedi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti