Zelo rada jem solato iz radiča in krompirja. Včasih je dober, včasih pa ful grenak. Kaj je vzrok temu? Ali naj dolgo namakam v vodo ali moram za kratek čas?
milady
Zelo rada jem solato iz radiča in krompirja. Včasih je dober, včasih pa ful grenak. Kaj je vzrok temu? Ali naj dolgo namakam v vodo ali moram za kratek čas?
milady
7. okt 2006 9:39
Jaz sem ugotovila,da je okus radiča odvisen od sončnih dni-če je vreme septembra lepo,toplo,je vsaj pri nas endivja kar sladka ,enako radič.Jaz obe solati pokrijem z tkanino-kopreno in pod njo rasteta da je veselje pogledat pridelek.Pa še srn sem se rešila na ta način,oziroma njihovega glodanja srčkov radiča kuharca37
7. okt 2006 12:25
milady, kar jej grenek radič, grenčine so zdrave. Se zdaj v Italiji in tudi na Goriškem pri nas selekcionirajo sorte, ki so spet grenke (grenkost je naravna značilnost izvorne vrste, s selekcioniranjem pa so naredili tudi manj grenke, pa tudi povsem negrenke - pa še brez drugih okusov - sorte). Sem poslušala predavanje strokovnjaka s tega področja, g. Jožeta Osvalda o tem. Zelo zanimivo in povedno je bilo. Radiča pa nikar ne namakaj, v vodo bodo prešle vse vodotopne, koristne snovi: vitamini, minerali,.....no, tudi nekaj grenčin. Se pa podpišem tudi pod zapis kuharce37, dodala bi še to: tudi suša vpliva na povečanje grenčin. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špargljeve blazinice
Jabolčna torta