Ionizatorji zraka

menci  

član od: 26.2.2006

sporočila: 84

tema odprta - 5. okt 2006 20:40 | ogledi: 1.895 | odgovori: 6

Zanima me, če ima katera (ali kateri) izkušnje z uporabo bio ionizatorjem zraka.

Menda ga priporočajo alergikom, za prečiščevanja zraka in podobno.

Hvala

menci

alenka5  

član od: 24.2.2006

sporočila: 196

5. okt 2006 20:54

Ne vem sicer kako zgleda BIO ionizator. Mi uporabljamo navaden ionizator zraka in moje izkušnje z njim so kar dobre. Sicer bi lahko rekli, da ob vklopu ionizatorja nič ne občutimo kakega izboljšanja v trenutku, čuti se pa, kako ven letijo negativni ioni - rahli tresljaji. Veliko sem prebrala o ionizatorjih in povsod je govora o tem, da je v zaprtih prostorih, še posebno takih, kjer je veliko naprav (sodobna elektronika), primanjkuje negativnih ionov, ki nase vežejo nečistoče. Mož se mi je smejal, ko sem kupila ionizator, ko pa smo opazili, da je tam, kjer je napravica nameščena veliko več prahu (na omarici se nabiere debel sloj prahu, če je ne obrišešl kak dan, tudi na zidu se pojavljajo pravi madeži od prahu, kar sicer ni prijetno, še vedno pa bolje, kot da ves ta prah gre skozi naša pljuča), torej to pomeni, da drži, da negativni ioni vežejo nase nesnago iz ozračja in jo potegnejo navzdol in s tem se zrak očisti, tudi mikrobi imajo v takem zraku bolj malo šans. Najbrž se v takem ozračju tudi bolje počutimo, če pa je kdo alergičen na prah oz. vse kar "nevidnega" lebdi v zraku, pa je sigurno ionizator dobra naložba, čeprav ni čisto poceni. Lep pozdrav, Alenka alenka5

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

6. okt 2006 12:04

Jaz imam vlažilec zraka z ionizatorjem. In je super reč, sploh za pozimi. Prah se tako useda, da imam že po 2 dneh celo sobo popolnoma prašno. Kar pa ni slabo - manj prahu pride v telo, boljše za alergike. Sonja

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

7. okt 2006 22:47

Mi imamo ionizator že štiri leta in smo z njim zelo zadovoljni. Mora pa biti tisti z ogljeno nitko drugače ni učinkovit. LP! fakin712

giorgio401  

član od: 5.10.2006

sporočila: 120

8. okt 2006 14:17

ionizator ti iskreno priporocam sploh ce s ev prostoru tudi kadi.lp. laurapazzini

menci  

član od: 26.2.2006

sporočila: 84

8. okt 2006 17:28

Hvala za vaše odgovore. V stanovanju se sicer ne kadi, imam pa kuhinjo in dnevno sobo skupaj, tako, da se raznorazne vonjave razširjajo povsod. Sem tudi precej alergična na hišni prah, zamenjala sem že kavč, odstranila tepihe, posteljnino imam posebno, skratka zdaj razmišljam še o tem, da bi si privoščila ionizator. Če mi lahko poveste še kaj o cenah, izdelovalcih ipd. Če pa bo zvenelo kot reklama, prosim odgovor na zs Še enkrat hvala in lep pozdrav menci

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

8. okt 2006 21:12

Mi smo kupili ionizator slovenskega proizvajalca, cena pa je bila okrog 22.000 sit. Je pa od firme Potencial. Veliko sreče in užitka ob njem ti želim. LP! fakin712

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti