Cedevita

Varia  

član od: 3.1.2006

sporočila: 108

8. okt 2006 20:21

Naj vam povem tudi jaz, svoje mnenje o CEDEVITI. Mislim, da od kar se je pojavila, nisem znala nobenega dela z veseljem začeti, če nisem pripravila prej napitek CEDEVITE. Vedno sem imela občutek, da me poživi, dobro sem se počutila. Samo, sedaj, po tolikih letih, me je pa začela zafrkavati kislina. Na sumu imam CEDEVITO. Nekaj E_jev sem odkrila tudi na etiketi, kar mi je dalo misliti, da sem mogoče res pretiravala. Verjetno sem jo premalo redčila z vodo. Pila sem premočno "dozo". To so samo moja ugibanja, mogoče še komu za nasvet, da ni dobro pretiravati, tako, kakor sem to jaz počela. pa lep pozdrav, Varia

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

8. okt 2006 20:25

Pri nas doma jo pije mož, light varianto s svetlo modrim pokrovčkom. Vsako jutro si pripravi eno orng dozo, zraven doda še multivitaminsko šumečko... Gre bolj za navado kot dejansko potrebo po vitaminih. Tamali dve si jo včasih dasta na majhen krožniček in jo ližeta, dokler ju ne opazim. In potem morata spit liter vode na vrh, he he. Jaz je pa ne maram preveč, samo včasih spijem fejst razredčeno iz hladilnika. jasna

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

9. okt 2006 8:26

Mene tudi motijo e-ji in zato vitamine poskušam nadomestiti na naraven način (beri sadje in zelenjava). Kar se pijač tiče pa pri nas pijemo domače sokove, vodo in čaje. Zanimivo pa je bilo tisto o krčih med nosečnostjo...pravite, da pomaga uživanje Ca-Mg tablet. V zadnji nosečnosti še nisem imela težav s tem, ampak pri prvih dveh pa sem predvsem ponoči dobila hude krče v mečih. Bom poskusila, če bodo spet težave. LP katjushka

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

9. okt 2006 21:21

rimljanka je napisal/a:
Tablete se prav gotovo NE nalagajo na kosti, kako le???? Res pa je kostno tkivo iz Ca in Mg soli (in še marsičesa) Vgrajevanje Ca v kosti in oddajanje iz kosti in pa urejajo hormoni (kalcitonin in parathormon), vnos v telo pa seveda mora biti s hrano. Ca in Mg sta elementa, torej sta v vsakem primeru naravna. rimljanka
Šele danes sem opazla odgovor;naj pojasnim. Meni so razložili,da je Ca v šumečih tabletah pridobljen sintetično in se nalaga na kosti(na sklepe) in povzroča kalcinacijo.Mama ime te težave,jo precej bolijo ramena in so ji odsvetovali uporabo šumečih tablet. Lahko, da je pač drugače,verjetno katera več ve, jaz nisem vseved -hotela sem pomagati,sama pa vem, da se bom kar držala tega kar so mi rekli. lp ela

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

9. okt 2006 21:38

Ela, nisem hotela nič slabega. Saj je jasno, da vsi vsega pač ne vemo, lahko pa zvemo kaj novega. Nalaganje Ca soli v sklepe (kalcinacija) ni isto, kot nalaganje na kosti. Odsvetovanje šumečih tablet je lahko povezano tudi s tem, da na tak način (ob vnosu s hrano), pač telo oskrbimo s prekomerno količino kalcija. Saj jaz tablet tudi ne jemljem, ker menim, da imam zadosten vir kalcija v hrani. Sem pa preverila, na ovojnini Ca tablet piše, da je v njih kalcijev karbonat (=apnenec), torej res nič sintetičnega. rimljanka

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

9. okt 2006 22:05

Rimljanka,hvala za pojanilo!Več glav pač več ve, ne? pa lep večer še naprej! ela

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1567

10. okt 2006 15:17

Ali obstaja kakšen napitek, ki je soroden Cedeviti? S tem mislim na napitek, ki ima približno enako sestavo "dobrih sestavin" in malo drugačno sestavo slabih (npr. druge E-je). Verjetno brez E-jev ne bo šlo, zato že nekaj časa razmišljam, da bi zaradi "pestrosti" Cedevito občasno zamenjala s kakšnim drugim napitkom. S čim naj zamenjam? Ne zanimajo me nasveti v smislu, zamenjaj s svežim sadjem, s svežo zelenjavo … ja saj vem, da je v povprečju sveže sadje in zelenjavo bolje, a to spada drugo in drugačno kategorijo uživanja. Beseda "v povprečju" pa je zato, ker ne vemo, koliko je špricano, gnojeno z umetnimi gnojili .. navsezadnje izpostavljeno dežju, ki je onesnažen z umazanijo v ozračju …

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

10. okt 2006 19:37

Ojej, po tvoji definiciji, rdkapica, moramo nehati jesti, piti in tudi dihati, če hočemo ostati zdravi!!!!!! rimljanka

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

11. okt 2006 7:59

rdkapica, je že res, da sta sadje in zelenjava izpostavljena raznim negativnim vplivom iz okolja, pesticidom in umetnim gnojilom...ampak predelana hrana iz trgovin, ki jo uživamo pa poleg vsega naštetega vsebuje še nešteto E-jev v smislu umetnih arom, sladil, barvil... in to je tisto kar moti mene, zato prisegam na čim manj predelano hrano (seveda kolikor se da). LP katjushka

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1567

11. okt 2006 8:51

Očitno sem bila narobe razumljena. V mojem prispevku je poudarek na:
rdkapica je napisal/a:
Ne zanimajo me nasveti v smislu,
... prosim pa za alternativo za Cedevito.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti