Oh ti madeži

kažotk  

član od: 22.7.2005

sporočila: 62

tema odprta - 5. okt 2006 14:59 | ogledi: 1.481 | odgovori: 5

Pozdravljene!

Vem, da je bilo na forumu že veliko govora o madežih, ma zgleda da imam en poseben primer. Na kvalitetni bombažni majici je več malih (mastnih?) madežev, ki nočejo in nočejo stran. Poskušala sem že z Vanishom, NR od Justa, milo.. in še vedno so ti madeži. A mi znate svetovati še s čim bi te madeže odstranila? Zelo mi je žal za tako majčko. Nisem pa poskušala še s koka kolo, enkrat sem na tem forumu zasledila, da je super stvar. Bojim se da ne bi šla barva stran-do sedaj še ni šla.

kažotk

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

5. okt 2006 15:10

Z Megliom jih pošpricaj in pusti nekaj ur tako, potem pa v pralni stroj z njo. Če še vedno ne bodo šli ven, jih namaži z detergentom za pomivanje posode in daj majičko prat. Če še vedno ne grejo, pa pojdi v lekarno in kupi amoniak in ga malo vlij v dozo za pralni prašek, seveda s pralnim praškom skupaj in daj prat. Če pa še to ne pomaga pa ne vem, najbrž v smeti z njo. LP! fakin712

val  

član od: 7.3.2006

sporočila: 665

5. okt 2006 15:15

Se strinjam z fakin-om,čist sigurno bo meglio odstranil madeže ,pa še na tkanini se nič ne pozna! val

AK  

član od: 5.1.2006

sporočila: 112

5. okt 2006 15:38

Probaj s čistilom za kuhinjske elemente. Sem v nedeljo odstranjevala iz hlač velik flek od glosa (hčera ga je imela v žepu in se ji je stopil) sem ga samo našpricala in dala prat na 40 c. Flek je popolnoma izginil . Tudi sodelavke sprobale različna čistila na različnih masnih flekih. AK

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

5. okt 2006 17:14

Jaz pri takih madežih ponavadi obupam, ker ko probavaš različna čistila pa ne uspe dol spravit, zapraviš več za odstranjevalce madežev, kot bi za novo majčko. jade

ferda  

član od: 1.10.2003

sporočila: 280

12. okt 2006 18:10

uporabi čistilo DR. BECKMANN take čist majhne flaške so so pa za več stvari pa si najdi tapravega. sama sem imela problem z rjo in kulijem pa sem uspešno rešila. lep pozdrav. PS najdeš jih pa samo v intersparu

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti