Za ugodno ceno bi šla naslednji teden lahko na počitnice na Malto. Imate kakšne lepe vtise? Kako drago je tam? Baje da se da videti dosti lepega. Ker pa so cene izletov z agencijo dokaj zasoljene, kako ste si znamenitosti ogledali? Hvala.
sissi
Za ugodno ceno bi šla naslednji teden lahko na počitnice na Malto. Imate kakšne lepe vtise? Kako drago je tam? Baje da se da videti dosti lepega. Ker pa so cene izletov z agencijo dokaj zasoljene, kako ste si znamenitosti ogledali? Hvala.
sissi
3. okt 2006 13:48
V živo doživeti drugo/tujo deželo je nekaj popolnoma drugega, kot na papirju ali ustnem izročilu. Pojdi in uživaj, sigurno boš našla kaj, kar bo po tvojem okusu.
3. okt 2006 14:03
Zdravo! Kot turistična vodnica ti svetujem takole: Če imaš kakšne izkušnje z potovanjem v lastni režiji, potem kupi samo letalsko karto in preko interneta rezerviraj hostel/hotel. Če pa še nisi šla sama dlje od Hrvaške, ti pa svetujem, da pri kateri od agencij kupiš celoten aražma. V njem so lahko vključeni tudi enodnevni izleti po otoku,... mislim da cene niso več tako zasoljene, kot v visoki sezoni, je pa seveda vse odvisno od standarda, ki si ga bš privoščila. Če imaš še kakšno vprašanje pa le vprašaj. lp vsem tamara tamara
3. okt 2006 14:20
Agencije ponujajo zanimive izlete, a so realtivno dragi. Jaz sem bila na Malti že dvakrat, enkrat kot študent na praksi nekje 2 meseca in letos poleti na počitnicah. Vedno sem potovala v lastni režiji, večinoma z avtobusi, na Gozo pa sem kot študent šla s štopom. Možno si je ogledati vse to v lastni režiji, z avtobusom ali najetim avtomobilom (vozijo po levi). Izlet, ki se definitivno ne splača z agencijo je izlet na Gozo (do trajekta greš z avtobusom, nato s trajektom, na drugi strani pa čaka avtobus). Ne nasedi na ponudbe taksistov, niso ugodne. Na Gozu si je zanimivo ogledati Victorio (Rabat, glavno mesto), nato pa lahko grez z avtobusom v Ramla Bay, Xlendi Beach, Marshalform, Dwejra. Marshalform je zanimiva stara ribiška vasica, ki na prvi pogled na obeta zanimivo kopanje. A če greš skozi mesto na desno (obrnjeno z obrazom proti morju), nekje 5 min hoje, prideš do zelo lepe divje plaže. Ramla je več ali manj klasična peščena plaža. Več si oglej na www.gozo.gov.mt Comino z modro laguno je tudi doživetje zase, a je bilo letos julija tam precej meduz, tako da se je bolj težko kopalo. Na sami Malti pa je lepa plaža v Golden bayu, kjer je tudi hotel s 5*. Če boš šla tja, si privošči v njihovi piceriji nekaj za pojest. Ni drago (je malo dražje kot v mestu), a je izredno dobro. Ne bo ti žal. Pice in sladice so fantastične. Uživaj!! mufin
3. okt 2006 17:55
jaz sem bila na malti že kar nekaj let od tega, pa imam same pohvalne besede za ta čudovit otok. ogromno stvari za videt. mi smo najeli avto, kupili vodiča in se potepali po celem otoku in po sosednjem gozu. ogromno je zgodovine, dobro bi bilo že doma kaj prebrat, pa prelepih plaž. zanimiva avantura tudi obisk klifov na južnem delu otoka, pa gusarske jame (samo v lastni režiji - priporočam). na plažah pa je povsod pesek, pozor na tokove, ponekod so zelo močni in ni odveč previdnost. pa še lokalna specialiteta: zajec po malteško. pppp
3. okt 2006 19:02
Lampuki se imenujejo ribe, ki jih jeseni lovijo in pripravljajo po restavracijah, za poskusit. Najbrž pa je na Malti najlepše, ko je vse zeleno in cveti, torej nekje maja, moj spomin na avgustovski teden na Malti je rumenkast (vse je enake barve kot njihova kamnina, prašno,..... Gozo me je bolj impresioniral. Verjamem pa, da je najlepše skrito očem, če nimaš lastnega prevoza. Comino mi je pa ostal v spominu (žal) še najbolj po smeteh, ki so plavale v laguni, brrrrrrrr. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači prijatelj z orehi in čokolado
Bučni mufini s kremastim nadevom