Kaj za zraven

nejcanja  

član od: 15.3.2006

sporočila: 270

tema odprta - 3. okt 2006 6:27 | ogledi: 2.287 | odgovori: 10

Ker ste tukaj mojstri tako jedi kot raznih domislic ,se obračam kar na vas.

Ker sem danes pop. v službi,moram skuhat kosilo otrokoma in možu za popoldne.

Imela bom goveje zrezke v omaki,za zraven pa nimam ideje.(testenine in krompir ne bi,ker postane vse trdo in čudno)

Lepo bi vas prosila za pomoč in mogoče kakšne recepte.

najlepša hvala

nejcanja

nejcanja

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

3. okt 2006 6:37

Krompir odpade, to si ugotovila. Testenine bi lahko skuhala in jih potem zmešala z maslom, da se ne bi sprijeli, pa ne bi smel biti problem. Lahko skuhaš riž, ali pa jim naročiš, naj ga skuhajo samo (Uncle bens v vrečkah - prava reč za takšne može, kot je moj). Če imaš čas, lahko narediš kruhove cmoke... In če imaš mikrovalovno, jih lahko hitro pogrejejo. jasna

miha-ela  

član od: 6.10.2005

sporočila: 150

3. okt 2006 7:33

Lahko skuhaš kruhove cmoke miha-ela ups jasna1, si me prehitela Sporočilo je spremenil(a) miha-ela dne 03. okt 2006 07:34:40

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

3. okt 2006 7:37

Čao, jst svetujem, da krompir, testenine, riž, njoke...karkoli pač bo zraven, skuha mož. To je pa res enostavno, no. Če je pa res zelo zelo lev za kuho, mu pa testenine vnaprej odmeri, pripravi lonec za kuhanje in napiši, koliko čas morajo vreti. Da jih mora odcedit, je menda pa res jasno. Ja, drugače, se pa za vnaprej dajo fino pripraviti kruhove cmoke, polento (skuhano daš v model, potem pa hladno narežeš na kose in popečeš), krompirjeve svaljke.... samo jih je vseeno potrebno skuhati pred "uporabo". Lep pozdravček, S.

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

3. okt 2006 8:06

Iz testenin lahko dan prej narediš zloženko. Kuhane zmešaš s skuto, jajcem, muškatnim oreščkom, lahko tudi narežeš kako zelenjavo zdraven, (paprika, korenje, grah, brokoli, cvetača...). Daš zapečti v pečico. Ohlajeno zloženko pokriješ, da se zgornja plast testenin ne izsuši preveč. Tudi zloženke iz polente so krasne. Jaz sem zadnjič naredila plast polente, paradižnikovo omako, plast polente, pesto in nazadnje plast polente. S solato je bilo samostojno kosilo. Vse to lahko pripraviš vnaprej in lahko se je v kombinaciji z mesom. Seveda vse tudi prilagajaš svojemu okusu...

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

3. okt 2006 9:20

kruhove cmoke, pa naj jih mož skuha, preden bo južna; saj ni prezakomplicirano LP Drejček

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

3. okt 2006 9:39

Ajdovo kašo po navodilih z ovitka. Je hitro, dobro in zdravo. LP Boris booris

živica  

član od: 28.11.2002

sporočila: 307

3. okt 2006 10:50

Ali pa kus kus, ki se ga le prelije s kropom in zabeli z maslom, kakšen dober kruh oz. domače žemljice, morda zamrznjene štruklje ali svaljke, ki so hitro kuhani... Živi

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

3. okt 2006 11:38

KRUH ...pa si bodo naslednjič prilogo kar sami skuhali. Danes sem malo žleht. No pa vseeno, če otroci niso premladi, je to mogoče način, da jih vzpodbudiš h kuhi, pa bodo morda čez kakšen mesec mamo s kosilom presenetili. lp

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

3. okt 2006 11:43

Kaj pa njoki? Skuhani so v 10 min. tamara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti