Planinska pesem

Biba7  

član od: 29.4.2005

sporočila: 69

tema odprta - 29. sep 2006 21:06 | ogledi: 2.944 | odgovori: 10

a pozna kdo kakšno planinsko pesen, pa če mi jo prosim napiše

Biba7

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

29. sep 2006 21:50

Na planincah sončece sije, Na planincah sončece sije, Na planincah sončece sije, Na planincah luštno je. Gor cvetejo rožice bele, Gor cvetejo rožice bele, Gor cvetejo rožice bele, Gor cvetejo rožice. Eno dekle jih pa trga, Eno dekle jih pa trga, Eno dekle jih pa trga, Da si pušelc naredi. MissLady

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

29. sep 2006 21:51

TRI PLANIKE Rastejo v strmi gori, bele planike tri. Zanje vedo le orli, rosa obliva jih. R: Šel bom v gore, planike nabral, in jih prinesel v dolino nazaj. Tri bele zvezde, troje oči, vsaka za lep spomin. Prvo prinesem mami, stara ji dlan drhti. Drugo sestrici zali, jutri se omoži. R: šel bom ... Tretjo prinesem tebi, čuvaj mi jo srčno. Naj te spominja name, če me nazaj ne bo. R: šel bom.... MissLady

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

29. sep 2006 21:57

Jaz poznam veliko pesmi, vendar planinske..., zakaj pa jo rabiš, če nisem preveč radovedna? Če me ne bo kakšna članica prehitela, grem poiskati pesmarico pa ti napišem kakšno. Evo, prva ki mi pride na misel: Na planincah sončece sije 3x, na planincah lušno je... Več ne znam. A ja poznam eno tako lepooo, si kdaj slišala za Montanara, je v italijanskem jeziku, če te zanima, povej ti jo zapojem, tole pa znam od A do Ž. lp Anamarija p.s. sem pa hitra kot strela. Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 29. sep 2006 21:59:06 Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 29. sep 2006 21:59:42

Biba7  

29. sep 2006 22:17

Soseda praznuje abrahama in je planinka, pa bi rada ji vpletla kakšne verze v govor iz planinskih pesmi.... Biba7

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

29. sep 2006 22:48

kadore, kadore... matilda

Alisha  

član od: 31.5.2005

sporočila: 48

29. sep 2006 22:54

Prelepa Gorenjska, v ponos si mi ti, kdorkoli te vidi, te znova želi. Gorovja, planine in bistre vode, zelene doline povsod te krase. Spomladi, ko planšar odide v gore, ko mora pustiti v dolini srce, takrat se odeneš v tisoč cvetov, pastirc pa zavriska, ker pušeljc "ma nov. Ne bom te pozabil, kjerkoli bi bil, preveč sem lepote se tvoje naužil. Očaka Triglava le kdo ne pozna, na jezeru čolnič se v vetru igra. Ponoči, ko fantič na lestvi stoji, od svoj"ga dekleta rdeč nagelj dobi, takrat se mu lun"ca poredno smehlja, a fant si zavriska, ker nagelj ima. Alisha

Alisha  

29. sep 2006 22:56

Zakrivljeno palico v roki Zakrivljeno palico v roki, za trakom pa šopek cvetic, ko kralj po planini visoki pohajam za tropom ovčic. Saj tukaj na sončni višavi le sam sem, le sam gospodar, živejem po pameti zdravi, za muhe mi ljudske ni mar. Nikomur tu nisem na poti, na poti ni meni nikdo; kdo čisto veselje mi moti, kdo moti življenje mirno? Nikdar ne zmrači se mi čelo, nikdar ne stemne se oči, in pojem in ukam veselo, da z gore v goro se glasi. Naj drugi okoli po sveti si iščejo slave, blaga, jaz hočem na gori živeti, tu sreča, tu mir je doma. Za čredico krotko popeval bom pesemce svoje sladke, dolincem glasno razodeval, kar polni mi srečno srce. Ne, palice svoje ovčarske za žezlo kraljevo ne dam, in rajši ko krone cesarske cvetice na glavi imam! Simon Gregorčič Alisha

Alisha  

29. sep 2006 23:02

Po jezeru, bliz" Triglava čolnič plava sem ter tja. V čolnu glasno se prepeva, da odmeva od gora. Mile ptice po dolinah in planinah se bude, ker so čule pesem mojo, vsaka svojo žvrgole. Ribam srca vsem igrajo, da skakljajo nad vodo; še valovi šepetajo in šumljajo med seboj. Tukaj Sava vence vije, srce bije nam gorko. Čujte, gore in bregovi, da sinovi Slave smo! Alisha

Biba7  

30. sep 2006 8:35

Hvala vsem, ste mi bile v veliko pomoč.... )))) Biba7

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti