1. okt 2006 13:16
No, mimika, na žalost se ne morem strinjati s Tabo. O nezdravih učinkih "bele" soli je pa zadnje čase že toliko govora, da nekaj pa že mora biti res. Pravzaprav o učinkih nezdravega prehranjevanja zadnjih 50 let pričajo številni primerki žolčnih kamnov in bolezni srca in ožilja, in da niti ne omenim še številnejših primerov povišanega krvnega pritiska, holesterola in sladkorja. Če pogledam ljudi po 50-em, ki jih poznam, imajo s temi "lepotnimi napakami starostnega obdobja" težave že prav vsi. In še več: če pa pogledam moje stare starše, ki pa pri starosti 70, 80 ali 90 teh težav niso imeli, pa je logičen sklep, da je najverjetneje razlika med temi ljudmi v prehrani. Vem, da sedaj že preminuli niso poznali himalajske soli in rjavega sladkorja, ampak so sol in sladkor uporabljali v dosti manjših količinah, ker jih enostavno v večjih količinah niso imeli. Beli kruh je bil luksuz, prav tako bela mast in bela moka.
Ne trdim, da bom pa zdaj jaz in moja družina zaradi tega, ker uporabljamo rjavi sladkor, polno moko ali himalajsko sol, zaradi tega bolj zdravi od Tvojih. Lahko pa morda pripomoremo k temu.
Sicer pa danes himalajsko sol priporočajo prav zdravniki, da bi pa lahko bila cenejša, je pa tudi res.
Anja