Kaj namesto pice?

kažotk  

član od: 22.7.2005

sporočila: 62

tema odprta - 29. sep 2006 8:22 | ogledi: 3.933 | odgovori: 7

Živjo!

Potrebujem pomoč. Bi mi znali svetovati, kaj ponudit po obroku (da ne greš takoj domov, pa tudi če še kaj popiješ)? Do sedaj je bila vedno pica, pica, pica (na 1001 način)...ker pa je to že tako zguljena navada bi vas prosila, če imate kakšno idejo kar bi nadomestilo to pizo?

kažotk

nenika14  

član od: 31.7.2006

sporočila: 87

29. sep 2006 8:34

Ne vem, če sem te prav razumela. Jaz bi ponudila sirovo ploščo s sadjem in oreščki. Različne vrste na kocke narezanega sira, pa enako narezano sadje zraven (grozdje, hruške, melona ...) in oreščki (orehi, mandlji, lešniki ...). Te pice na koncu ne razumem , meni se zdi pretežka za po obroku, še posebej, če ste tudi sladico zmazali. Lp Nenika

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

29. sep 2006 11:23

Lahko pa narediš belokranjsko pogačo in jo obložiš po navdihu. marelica

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

29. sep 2006 13:39

Pa kanpeji - kruh, skuta, sadje, sir in razni obloženi kruhki - recimo pršut, olive, sir ali pa tuna, lahko tudi tunin namaz na popečenih kruhkih, ali pa kako slano pecivo (rogljški, slaniki, pecivo iz listnatega testa ali pa preprosto prestice, kokice morda), morda celo sirov fondi...ja, pa itak sirova plošča z oreščki, kot je že predlagala Nenika ali pa mini tortilje in omake za pomakat, morda tacosi ali pa rogljički s sirom in šunko... neskončno možnosti, odvisno koliko je časa za pripravo. Jaz ponavadi naredim slane mini rogljičke s sezamom, makom, lanom..., recepti so tudi v bazi, in vedno ful zažge, ker pač nisi lačen po kaki obilni večerji, ampak ob pijači pozno v noč pa pašejo. Kolegica npr. prisega na tortilje in omake, moja mama ne more brez majhnih obloženih kruhkov.... Lep pozdravček, S.

monro  

član od: 14.4.2006

sporočila: 140

29. sep 2006 13:46

Ali pa nadevane francoske štruce, pa kanapeje, kot predlaga Anomis. Če bi to bilo za po kosilu, pa bi jaz dala kaj sladkega ob kavi. Npr. "pecivo na suho" lahko pripraviš en dan prej, ali kake piškote, potico... monro

kažotk  

član od: 22.7.2005

sporočila: 62

29. sep 2006 14:17

Marelica a mi lahko poveš kako se naredi belokranjska pogača in kakšna zgleda? kažotk

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

29. sep 2006 14:27

Sploh si ne predstavljam, kako bi po obroku jedla nov obrok, pa čeprav pico ali kar že predlagate. To so vse same nasitne jedi. Ko je obrok končan, je s hrano nekaj časa mir, ali ne? Saj si morajo prebavni organi tudi malo oddahniti. Ali pa ne razumem vprašanja kažotke. Mogoče si hotela vprašati, kaj ponudimo po nekem "dogodku", ne po "obroku"? Danca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti