uspelo mi je preveč solit bolognese omako, je sploh kakšna rešitev?
lp
Scorpy
uspelo mi je preveč solit bolognese omako, je sploh kakšna rešitev?
lp
Scorpy
27. sep 2006 12:24
skuhaj še enkrat toliko, brez soli, zmešaj skupaj, pol pojejete, pol pa v skrinjo! LP cervus
27. sep 2006 12:26
Morda bi dodala podmet? Če presolim juho, vanjo zakuham jajce, če je dovolj časa, pa v njej skuham kakšen krompir ali dva Pozdravček Vrana Sporočilo je spremenil(a) Vrana dne 27. sep 2006 12:26:34
27. sep 2006 12:28
Poskušaj s krompirjem - dva krompirja olupi prereži na pol in daj v omako ter nekaj časa kuhaj. Pozdravček!
27. sep 2006 12:33
Jaz to rešim tako, da del preslane jedi dam v cedilko in operem pod tekočo vodo, potem pa to oprano vrnem nazaj v lonec in zadeva je znova normalno slana. Preverjeno večkrat in še s kakšno drugo preslano jedjo. mamamia mamamia
27. sep 2006 12:33
Tetstenine skuhaj neslane pa je. jade
27. sep 2006 12:53
...ali pa špagete nalomi, surove popraži na olju, tako, da bodo postali kar rjavi in dodaj omako, da se testenine kuhajo oz. dušijo v omaki. Po potrebi dodajaš vodo. lp
27. sep 2006 13:30
Sprobaj nasvet od Mamamie. Preverjeno deluje. Lp! AK
27. sep 2006 13:37
čao, ja, samo kako pa opereš bolognese omako na cedilu? potem samo meso ostane... pri nas smo ob presoljenju v jed vedno dali kuhat prerezan surov krompir, ki "pobere" sol. ali pa kot elphus pravi - skuhaj še enkrat toliko neslane jedi, zmešaj, pa polovico vrži v skrinjo, pa je zadeva rešena. saj vedno prav pride, če lahko kaj na hitrco ven vzameš. Lep pozdravček, S.
27. sep 2006 13:42
Poskusi, dodati par žlic smetane za kuho, sicer bo malo svetlejše barve,vendar okusno. lp Anamarija
27. sep 2006 14:46
Anomis, ne vse omake. Nekaj žlic je odvzameš, na cedilki spereš in vrneš v preostalo omako v posodi. Smo pred časom na forumu ugotovili, da se metoda kar obnese, tudi pri pasulju (in meni še pri čem drugem, saj mi sol kar polzi med prsti v hrano....). Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zviti krofi
Bovla po kitajsko