26. sep 2006 17:25
A veste, kaj me zanima: ali pašejo skupaj jabolka in čokolada/nugat? Meni sicer paše vse, kar je sladko, svašta kombinacije, ampak za druge nimam občutka najbolj... Hvala vam, vsem, ki mi pomagate!!! Cmoka! Tamči
26. sep 2006 17:25
A veste, kaj me zanima: ali pašejo skupaj jabolka in čokolada/nugat? Meni sicer paše vse, kar je sladko, svašta kombinacije, ampak za druge nimam občutka najbolj... Hvala vam, vsem, ki mi pomagate!!! Cmoka! Tamči
26. sep 2006 17:46
V rubriki " turške sladice............ " na drugi strani recepti/nasveti imaš recept za krostato od jabolk, zelo simpl in zelo v redu in zelo hitro narejeno. ežoj
26. sep 2006 19:18
Meni nugat in jabolka ne gredo skupaj, je pa seveda stvar okusa. Mamamia mamamia
26. sep 2006 20:57
Če,ni prepozno imam čudovit recept iz jabolk. Jabolčni narastek 15 dag masla 1 jajce in2 rumenjaka penasto umešamo dodamo 13 dag sladkorja in mešamo tako dolgo da naraste nato vzamemo 13 dag moke 5 dag gustina 1/2 pecilnega in presejemo k jajčni masi in previdno premešamo. Pomastimo pekač (majnši). dno enakomerno prekrijemo in nanjega damo nadev 1/2 kg jabolk naribamo dodamo cimet in sok ene limone ne sladkamo. Pečemo na srednji temparaturi (180) 30 minut. Med tem stepemo beljake ,ki so nam ostali v trd sneg in mu dodamo 13 dag sladkorja. Pecivo vzamemo iz pečice premažemo z stepenimi beljaki in pečemo še tako dolgo ,da beljak rahlo porjavi. Razreži toplo ,ko je beljak še mehak. LP Bogomira Bogomira
27. sep 2006 8:52
No, če te zanima torta z hruškami in teranom mi sporoči svoj mail in ti pošljem recept ter sliko. LP Maca MacaK
27. sep 2006 9:05
In katera sladica je zmagala? Lp DoloresKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ocvrte brizgane palčke (churros)
Pesto palačinke