30. apr 2008 21:54
Roncolino, zelo, zelo lepa torta
stana
30. apr 2008 21:54
Roncolino, zelo, zelo lepa torta
stana
30. apr 2008 21:55
Če še koga zanima za flumastre z jedilnimi barvami: Pri nas smo za Veliko noč dobili od dobavitelja poleg raznih barv za jedilna jajca tudi flumastre z jedilnimi barvami. Torej jih dobite na mestih, kjer prodajajo te jedilne barve v prahu, ki jih nekateri uporabljate za obarvanje raznih krem. LENČA
30. apr 2008 22:06
Hvala za pohvale :) Renata prvo sem z zobotrebcem narisala obris konja in ga obrobila z rjavo tubico za pisanje po tortah (Zucker Schrift).Potem sem pa še pobarvala z rjavo barvo v prahu zmešano z vodo,katero mi je poslala Stana.r. Je pa risano na kos tične,ker nisem upala direktno na torto.Sem hotela potem rob zakrit z rožicam pa bi bilo preveč načičkano... Roncolino
1. maj 2008 0:42
Lenča, kje je to "pri vas" - nekako mi ni jasno? Uuuuu Tjaška, zelo lepa, res ti je lepo uspela. Pa saj smo tudi pri Goljatu risali na kos tičine, pa potem obrezali z onim nazobčanim koleščkom - pride lep rob. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
1. maj 2008 21:19
pozdravljene,imam vprašanje glede oblačenja torte v ticino maso:je potrebno namazati torto z margarino samo po vrhu ali tudi ob straneh? Hvala za odgovor jampina
1. maj 2008 22:03
Jampina, povsod - se pravi, kjer pride stik torte s tičino maso, je potrebno predhodno premazati z masleno kremo (povrhu in ob straneh). Lp in upam da ti uspe, jaz jo ravno delam :) Nerolikozamurnik
sporočila: 2311
2. maj 2008 7:05
Ali se lahko predhodno namaze torte kar z marelicno marmelado oz. zelatino in nato oblece s ticino.Ali je katera poskusila?.Baje je bolj enostavno in bolje kot maslena krema,ampak vidim da je vi ne uporabljate.Mislim,da se da, vsaj moja prijateljica,kuharica,pravi da bi bilo bolje in enostavneje. Kar nenavadno,da se nebeden od zasebnih trgovcev ne spomni, da bi se malo bolje zalozil z izdelki za domace slascicarke,kot so modeli, pa flomastri,pa barve v prahu,itd. kozamurnik
2. maj 2008 7:34
Lahko pa torto prej obliješ s čokolado, belo ali temno, potem pa čez tičino.
jade
2. maj 2008 7:34
Pa čokolada se mora prej strditi.
jade
2. maj 2008 7:42
kozamurnik, želatina ne pride v poštev, ker vsebuje vodo in preverjeno topi tičino maso. Z marmelado ne vem kako je, verjetno bi nekaj časa zdržalo, najboljša izbira pa po mojem mnenju to še vedno ni... Glede onih slaščičarskih pripomočkov pa je po mojem mnenju problem v zapletenem postopku uvoza. Na forumu se je že pisalo o tem, kako je težko dobiti celo barve, naročene preko spleta iz drugih držav. matildaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Šahovnica