5. maj 2013 18:23
jmacur je napisal/a: |
Čisto slučajno sem odprla to temo in tudi nisem prebrala vseh 109 strani nazaj.... No če ti lahko kako pomagam...jaz delam ''tičino'' maso iz marshmelow penic (dobiš v Mullerju 300g za 2 €)!
Recept (mislim da je tudi v bazi): 300g penic, 700 - 800g mletega presejanega sladkorja, 6 žlic vode
Penice z vodo konstantno mešeš na nizkem ognju. Ko se čisto razstopijo dodaš polovico sladkorja in dobro vmešaš. Drugo polovico streseš na pult. Maso tako iz posode streseš na sladkor, ki je na pultu in mesiš. Po potrebi dodaš sladkor. Nato maso zaviješ v prozorno folijo in naslednji dan oblikuješ!
Je malo packarije sam se splača. Je res hitro narejeno, z malo sestavinami pa še super se oblikuje. Jaz torte vse v to maso oblačim. Pa še barva se super. Jaz barvam z barvami v prahu, ki jih raztpim v kapljici vode. Če daš preveč tekočo barvo, bo masa ratala limasta in mehka - če se to zgodi samo dodaš mleti sladkor in gneteš, da postane nazaj takšna kot je bila!
Upam da sem kaj pomagala, lep dan
|
UAU, jmacur, kakšen preprost recept, super se sliši! Pa se ta masa lepo oblikuje in ni preveč lepljiva? Kako pa izgledajo te penice iz Mullerja? Vrečka, škatla, kateri proizvajalec? Da bom lažje našla :)
Renat