13. feb 2010 17:37
Jaz valjam tičino samo na peka papirju, brez sladkorja ali škroba, pol pa samo obrnem oz zvrnem gor na torto in odlimam odl peka papir. Če ostane malo gub od papirja pa samo zgladim z gladilko ali kar z roko. oblečt je treba sorazmerno hitro. No ni panike, se pa lahko ob pretiranem " mečkanju" tičina izsuši in se nato trga. Pa tudi, ko jo enkrat oblečeš, ni kej dosti za vlečt in popravljat. Rdeča in črna barva so malo delikat v tem smislu, da jo je treba dat veliko, ker, če ne ni intenzivnosti barve. Če se zaradi barve tičina sprijema, se doda ali škrob ali pa sladkor v prahu. najboljše so meni barve icing , ki jih dobiš pri Pitončici. Če barvaš z temi barvami direkt, se da pobarvat, čeprav se na začetku sprijemajo kapljice skupaj, se ob intenzivnem barvanju le da lepo pobarvat. ( pikapoka v albumu) No jaz sicer delam torte z tičino šele leto pa pol, mogoče bo še kera boljša mojstrica od mene znala še kaj več svetovat. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 13. 2010 17:38